Erika süteményei | Egyszerű almatorta

Egy egyszerűen elkészíthető, nagyon finom almatorta receptje, Erikától.

Hozzávalók

100 gr teavaj

200 gr finomliszt

200 ml tej

1 tasak sütőpor

2 tojás

200 gr cukor

őrölt fahéj (kb. 1 teáskanálnyi)

1-2 csipet só

700 gr alma

1 citrom héja

1 citrom kifacsart leve

szóráshoz porcukor

Elkészítés

Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre és keverjük el a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.

A tojást keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a gőz felett felolvasztott vajat, majd a többi hozzávalót: a citrom héját, a sütőport, a fahéjat, a tejet, a vaníliás cukrot, a sót, végül a lisztet apránként adagolva. Az almaszeletekről csepegtessük le a citrom levét, majd keverjük a tésztához.

A masszát öntsük kivajazott, lisztezett, közepes (kb. 25 cm átmérőjű) tepsibe vagy kerámia tortaformába, hintsük meg a porcukorba kevert fahéjjal. 180 fokon süssük 50-60 percig, majd hagyjuk kihűlni. A tetejét szórjuk meg porcukorral kevert fahéjjal.

Fotó: www.moscovore.com

Árvai Erika

 

Ajánló
Birsalmasajt

Klasszikus őszi, téli ínyencség: fahéjas, diós birsalmasajt

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + húsz =

hirdetés