Erika süteményei | Egyszerű almatorta
Egy egyszerűen elkészíthető, nagyon finom almatorta receptje, Erikától.
Hozzávalók
100 gr teavaj
200 gr finomliszt
200 ml tej
1 tasak sütőpor
2 tojás
200 gr cukor
őrölt fahéj (kb. 1 teáskanálnyi)
1-2 csipet só
700 gr alma
1 citrom héja
1 citrom kifacsart leve
szóráshoz porcukor
Elkészítés
Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre és keverjük el a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
A tojást keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a gőz felett felolvasztott vajat, majd a többi hozzávalót: a citrom héját, a sütőport, a fahéjat, a tejet, a vaníliás cukrot, a sót, végül a lisztet apránként adagolva. Az almaszeletekről csepegtessük le a citrom levét, majd keverjük a tésztához.
A masszát öntsük kivajazott, lisztezett, közepes (kb. 25 cm átmérőjű) tepsibe vagy kerámia tortaformába, hintsük meg a porcukorba kevert fahéjjal. 180 fokon süssük 50-60 percig, majd hagyjuk kihűlni. A tetejét szórjuk meg porcukorral kevert fahéjjal.
Fotó: www.moscovore.com
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.