Rizs szuflé házi rizsdarából

hirdetés

hirdetés

Ha házi rizstejet készítünk fehér vagy barna rizsből, a tejjel együtt rizsdarát is előállítunk, melyet a búzadarához hasonlóan rizskásához vagy rizs szufléhoz (felfújthoz) is felhasználhatunk. Gluténmentes.

Hozzávalók 

1 bögre (2,5 dl) rizsdara

2 bögre tehéntej

1 fahéjrúd

1 cs. vaníliás cukor (vagy 1-2 cm vaníliarúd)

cukor v. édesítő ízlés szerint

1 nagy v. két kisebb tojás szétválasztva 

Elkészítés

A rizsdarából rizskását főzünk a tejjel és az ízesítőkkel. Beleöntjük egy közepes keverőtálba, hagyjuk egy kicsit hűlni.

A tojás(ok) sárgáját belekeverjük, majd hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A masszát kerámia szuflé formákba kanalazzuk (a formák 3/4-ét töltjük meg), és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Rizstej hideg eljárással. Bevált recept ízesített és natúr változathoz

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás