Rizs szuflé házi rizsdarából

Ha házi rizstejet készítünk fehér vagy barna rizsből, a tejjel együtt rizsdarát is előállítunk, melyet a búzadarához hasonlóan rizskásához vagy rizs szufléhoz (felfújthoz) is felhasználhatunk. Gluténmentes.

Hozzávalók 

1 bögre (2,5 dl) rizsdara

2 bögre tehéntej

1 fahéjrúd

1 cs. vaníliás cukor (vagy 1-2 cm vaníliarúd)

cukor v. édesítő ízlés szerint

1 nagy v. két kisebb tojás szétválasztva 

Elkészítés

A rizsdarából rizskását főzünk a tejjel és az ízesítőkkel. Beleöntjük egy közepes keverőtálba, hagyjuk egy kicsit hűlni.

A tojás(ok) sárgáját belekeverjük, majd hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A masszát kerámia szuflé formákba kanalazzuk (a formák 3/4-ét töltjük meg), és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 5 =

hirdetés