Rizs szuflé házi rizsdarából
Ha házi rizstejet készítünk fehér vagy barna rizsből, a tejjel együtt rizsdarát is előállítunk, melyet a búzadarához hasonlóan rizskásához vagy rizs szufléhoz (felfújthoz) is felhasználhatunk. Gluténmentes.
Hozzávalók
1 bögre (2,5 dl) rizsdara
2 bögre tehéntej
1 fahéjrúd
1 cs. vaníliás cukor (vagy 1-2 cm vaníliarúd)
cukor v. édesítő ízlés szerint
1 nagy v. két kisebb tojás szétválasztva
Elkészítés
A rizsdarából rizskását főzünk a tejjel és az ízesítőkkel. Beleöntjük egy közepes keverőtálba, hagyjuk egy kicsit hűlni.
A tojás(ok) sárgáját belekeverjük, majd hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát kerámia szuflé formákba kanalazzuk (a formák 3/4-ét töltjük meg), és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.