Finn gyömbéres almatorta

hirdetés

Almatorta, ahogy a finnek készítik. Ezzel a recepttel folytatjuk a nemzetek almatortáit bemutató sorozatot: a spanyol, francia, svéd, olasz almatorta leírását az összeállítás végén találjátok.

Hozzávalók 23 centi átmérőjű tortaformához

Tésztához

3 tojás

10 dkg porcukor

20 dkg liszt

1 kk sütőpor

Töltelékhez

1 kg alma meghámozva, szeletelve

5 dkg cukor

5-6 centi hámozott, kis kockára vágott gyömbér 

4 tojásfehérje

4 ek porcukor

Elkészítés

Az almaszeleteket a cukorral és a gyömbérrel ízesített vízben főzd puhára. A saját levében hagyd kihűlni.

Verd habossá az egész tojást a porcukorral, majd keverd hozzá a sütőporral elegyített lisztet. Óvatosan fakanállal keverd, hogy a tészta ne törjön nagyon össze.

A tortaformát béleld ki sütőpapírral és a kinyújtott tésztát óvatosan emeld bele úgy, hogy a tortaforma peremére is kerüljön belőle.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd kb. 10 percig. Hagyd kihűlni.

A lecsepegtetett almaszeleteket egyenletesen oszd el a tésztán (gyömbér ne kerüljön bele).

A négy tojásfehérjéből és a porcukorból verj kemény tojáshabot, s ezzel takard be az almaszeleteket. A tojáshab egyben, spatulával elsimítva vagy habnyomó segítségével kis halmokban is felkerülhet a tortára. 

Mérsékelt – 150-160-as – hőfokon süsd, míg a tojáshab nem kap egy kis színt.

Tipp: merőkanálnyi almaszeletet villával vagy botmixerrel pürésíthetsz, a tésztára simíthatod, s erre fektetheted az almaszeleteket (ha így készítenéd, 2 almával többet főzz meg).

Francia almatorta. David Lebovitz párizsi mestercukrász receptje

Tarte Tatin. Francia fordított almatorta

Spanyol almatorta

Eredeti olasz recept: Giusy almatortája

Svéd almatorta

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés