Sajtos rúd

Sokunk kedvence…

Hozzávalók

4 gáztepsire való mennyiséghez

Tésztához

75-80 dkg liszt + 3 tk só

20-22 dkg vaj, vagy zsír

2 tojás felverve

3 dl tej + 3 dkg élesztő + 1 ek cukor

10 dkg reszelt sajt + 5 dkg füstölt sajt (helyette lehet 5 dkg reszelt parmezán is)

Szóráshoz

10 dkg sajt + 2-3 ek szezámmag

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A lisztet a sóval átszitáljuk és összemorzsoljuk a vajjal, vagy a zsírral. A tojásokat felverjük, majd néhány evőkanállal félreteszünk belőle tészta tetejének lekenéséhez. A maradék tojást, a tejben egy kevés cukorral felfuttatott élesztőt, illetve a vegyes reszelt sajtot is a liszthez adjuk.

Rugalmas tésztát dagasztunk. A tésztát egy órán át meleg helyen kelesztjük.

A megkelt tésztát már nem gyúrjuk át, csak 2-3 részre osztjuk és kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A téglalapok tetejét megkenjük a félretett tojással, ezután leszórjuk egy kevés reszelt sajttal és szezámmaggal, majd pizzaszeletelővel rudakat szelünk a tésztából (késsel is dolgozhatunk természetesen).

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 15 percig sütjük.

 

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × öt =

hirdetés