Rakott krumpli, ahogy szerkesztőnk készíti

A rakott krumplit többféleképpen készítik, ahány ház, annyi szokás. Az alapvető különbség, hogy a tojás nyersen kerül-e bele, és együtt sül meg a többi hozzávalóval vagy megfőzve, felkarikázva. Van, aki nem szereti a főtt tojást, számukra jó alternatíva lehet ez a receptvariáció.

Hozzávalók közepes jénai tálhoz

1,5 kg kisebb, közepes burgonya héjában megfőzve

4 tojás 

kb. 10 dkg szárazkolbász szeletelve

1 fej vöröshagyma vékony karikákra vágva

1 nagy dobozos tejföl (450 g)

2 zúzott fokhagyma

2 ek mustár

fűszerek ízlés szerint: őrölt kömény, szárított petrezselyemzöld, fekete bors, kurkuma

10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A héjas burgonyát sós vízben főzd meg.

A kolbászt kockázd fel. A hagymát szeleteld fel.

A tejfölhöz add hozzá a fűszereket, a sót, a mustárt, a zúzott fokhagymát, majd a felvert tojásokat és az egészet alaposan keverd össze.

A burgonyát hámozd meg és karikázd fel (tojásvágóval a folyamat gyorsítható), majd a felét sorakoztasd a kevés zsiradékkal kikent jénai tálba.

Szórd meg a kolbásszal, a karikákra vágott hagymával és a reszelt sajt kétharmadával, majd borítsd rá a tejfölös-tojásos szószt. (A hagyma elhagyható.) Végül rakd ki a maradék burgonyával és hintsd meg a maradék reszelt sajttal.

Friss petrezselyemzölddel is megszórhatod.

Előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Sütési idő kb. 35 perc.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 5 =

hirdetés