Ízletes, egészséges köret percek alatt: karfiolrizs

Karfiolrizs – már-már hisztéria övezi, egyre többen fedezik fel maguknak. Percek alatt elkészíthető köret, és általában azoknak is ízlik, akik nem szeretik a karfiolt. Remek alternatíva a szénhidrátban gazdag köretek kiváltásához. A rusztikusabb változatot próbáltuk ki: a karfiolt a rizsszemnél kissé nagyobbra aprítottuk, majd apróra vágott dinsztelt vöröshagymával kevertük – így sem okozott csalódást.

Hozzávalók

1 fej karfiol rózsáira szedve

1 közepes vöröshagyma apróra vágva

2 ek olívaolaj

só, bors

petrezselyemzöld apróra vágva (szóráshoz)

Elkészítés

A karfiolt alaposan mossuk meg, majd szedjük rózsáira úgy, hogy minél kevesebb szárrész maradjon rajta. A karfiolrózsákat tegyük késes aprítógépbe és daráljuk egészen apróra – nagyon gyorsan megvan, ügyeljünk arra, hogy ne pürésítsük!

Egy serpenyőben olíva olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a karfiolt, sózzuk, borsozzuk, és pár percig pirítsuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − egy =

hirdetés