Ízletes, egészséges köret percek alatt: karfiolrizs
Karfiolrizs. Percek alatt elkészíthető köret, és általában azoknak is ízlik, akik nem szeretik a karfiolt. Remek alternatíva a szénhidrátban gazdag köretek kiváltásához. A rusztikusabb változatot próbáltuk ki: a karfiolt a rizsszemnél kissé nagyobbra aprítottuk, majd apróra vágott dinsztelt vöröshagymával kevertük – így sem okozott csalódást.
Hozzávalók
1 fej karfiol rózsáira szedve
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
2 ek olívaolaj
só, bors
petrezselyemzöld apróra vágva (szóráshoz)
Elkészítés
A karfiolt alaposan mossuk meg, majd szedjük rózsáira úgy, hogy minél kevesebb szárrész maradjon rajta. A karfiolrózsákat tegyük késes aprítógépbe és daráljuk egészen apróra – nagyon gyorsan megvan, ügyeljünk arra, hogy ne pürésítsük!
Egy serpenyőben olíva olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a karfiolt, sózzuk, borsozzuk, és pár percig pirítsuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.