Koreai zöldséges palacsinta. Főtt sárgaborsó és rizs pürésített keverékéből készül

Ennek a finom sós palacsintának sárgaborsó és rizs az alapja; a fűszerek és a masszába kevert friss zöldségek különleges ízt adnak neki. Koreában édes chilimártással kínálják.

Hozzávalók kb. 15 darab palacsintához

20 dkg száraz sárgaborsó

10 dkg gömbölyű szemű rizs

6 dkg liszt (lehetőleg rizsliszt)

2 tojás

2,5 dl víz

1 közepes sárgarépa 

fél zöld húsú paprika

fél piros húsú paprika

2-4 újhagyma

3 cm friss gyömbér 

2-3 gerezd fokhagyma

2 tk szójaszósz

sütéshez 1-2 ek olívaolaj vagy szezámolaj

Elkészítése

Tegyük szűrőbe a rizst és a sárgaborsót és folyó víz alatt mossuk meg. Addig folyassuk rá a vizet, amíg a víz tisztán folyik le róluk. Ezután tegyük lábasba és öntsük fel annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Főzzük 25-30 percig – amíg a borsó nagyon megpuhul. (A borsót be is áztathatjuk előtte, gyorsabban megfő.) Ha szükséges, a főzővizet pótoljuk. Ha megpuhult a borsó, hagyjuk kihűlni, majd pürésítsük robotgépben vagy botmixerrel. 

A masszához adjuk hozzá a lisztet, a felvert tojást, a víz nagy részét és keverjük egyneművé. Tejföl sűrűségi masszát kell kapnunk. Ha szükséges, 2,5 decinél több vizet adjunk hozzá. 

A répát, a paprikákat az újhagymát vágjuk 3 centi hosszú gyufaszálnyi csíkokra. A gyömbért hámozzuk meg, reszeljük le. A fokhagymát vágjuk apróra. 

Keverjük hozzá a masszához az egészet. Adjuk hozzá a szójaszószt.

Egy serpenyőt hevítsünk fel, kenjük meg kevés olajjal. Tenyérnyi palacsintához vegyünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát és öntsük a serpenyőbe. Mindkét oldalát 3-5 percig süssük közepes hőfokon. 

A serpenyőt sütés közben le is fedhetjük. A megsült palacsintákat tartsuk melegen, de kihűlve is finom. 

Szórjuk meg újhagymával és kínáljunk mellé mártást.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − három =

hirdetés