Az indiaiak tócsnija: fűszeres krumplis fasírt

hirdetés

Az indiai krumplis lepény (aloo tikki) népszerű snack Észak-Indiában, utcai sütödékben árusítják. Fűszerezése teszi különlegessé, változatosan elkészíthető fűszerezéstől függően. Töltött változatban is készítik, sajttal, cchutney-val töltik meg. Burgerhez, szendvicshez is felhasználják. Gyorsan összeállítható. 

Hozzávalók 4 személyre

5 közepes főtt burgonya meghámozva

5 evőkanál durvára őrölt zsemlemorzsa

kb. 1 tk só (ízlés szerint sózzuk)

fél evőkanál őrölt chili

1-2 zöld chili paprika apróra vágva

fél maréknyi friss koriander apróra vágva (ha nehezen beszerezhető, petrezselyemzöld is jó hozzá)

100 ml olívaolaj

***

Opcionális 

1 tk őrölt kurkuma v. 1 tk őrölt curry

1 tk Garam Masala fűszerkeverék

1 apróra vágott vöröshagyma 

Elkészítés

A főtt burgonyát hámozzuk meg majd egy nagyobb keverőtálban törjük össze, nem szükséges egynemű masszává törni, kisebb darabok maradhatnak benne. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a sót, az őrölt chilit, a zöld chili paprikát, a koriandert, a kurkumát, a vöröshagymát, a fűszerkeveréket, és alaposan keverjük össze. Kézzel gyúrjuk át. 

A masszából vegyünk púpozott evőkanálnyi darabokat a kezünkbe (a kezünket dörzsöljük át egy kis olajjal vagy vízzel, így nem ragad), formáljunk belőle gombócot, majd a két tenyerünk között lapítsuk ki kb. egy centisre.

Serpenyőben felhevített olajon a lepények mindkét oldalát süssük sötét aranybarnára. Óvatosan forgassuk, mert könnyen törik.

Fotó, recept: Sonia Goyal

Cicege, görhöny, recsege, avagy így készül a tócsni, a röszti, a lapcsánka!

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás