Az indiaiak tócsnija: fűszeres krumplis fasírt

Az indiai krumplis lepény (aloo tikki) népszerű snack Észak-Indiában, utcai sütödékben árusítják. Fűszerezése teszi különlegessé, változatosan elkészíthető fűszerezéstől függően. Töltött változatban is készítik, sajttal, cchutney-val töltik meg. Burgerhez, szendvicshez is felhasználják. Gyorsan összeállítható. 

Hozzávalók 4 személyre

5 közepes főtt burgonya meghámozva

5 evőkanál durvára őrölt zsemlemorzsa

kb. 1 tk só (ízlés szerint sózzuk)

fél evőkanál őrölt chili

1-2 zöld chili paprika apróra vágva

fél maréknyi friss koriander apróra vágva (ha nehezen beszerezhető, petrezselyemzöld is jó hozzá)

100 ml olívaolaj

***

Opcionális 

1 tk őrölt kurkuma v. 1 tk őrölt curry

1 tk Garam Masala fűszerkeverék

1 apróra vágott vöröshagyma 

Elkészítés

A főtt burgonyát hámozzuk meg majd egy nagyobb keverőtálban törjük össze, nem szükséges egynemű masszává törni, kisebb darabok maradhatnak benne. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a sót, az őrölt chilit, a zöld chili paprikát, a koriandert, a kurkumát, a vöröshagymát, a fűszerkeveréket, és alaposan keverjük össze. Kézzel gyúrjuk át. 

A masszából vegyünk púpozott evőkanálnyi darabokat a kezünkbe (a kezünket dörzsöljük át egy kis olajjal vagy vízzel, így nem ragad), formáljunk belőle gombócot, majd a két tenyerünk között lapítsuk ki kb. egy centisre.

Serpenyőben felhevített olajon a lepények mindkét oldalát süssük sötét aranybarnára. Óvatosan forgassuk, mert könnyen törik.

Fotó, recept: Sonia Goyal

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − egy =

hirdetés