Kovászkaland. „Eddigi életem legszebb könyve.” Kenyerek, sós és édes tészták adalékmentesen, lisztből, vízből készített kovásszal
2019. április végén jelent meg Déri Szilvia, a Házisáfrány blog szerzőjének új könyve, a Kovászkaland a BOOOK Kiadó gondozásában.
– Bátran kijelenthetem, hogy ez eddigi életem legszebb könyve, izgalmas tematikával, és Szendeff Lőrinc csodás képeivel – írta a szerző a Facebook oldalán. Aki ismeri a BOOOK Kiadó gasztronómiai témájú kiadványait, tudja, mire számíthat: nívós, szép küllemű kiadványra. A minőségi és izgalmas tematikájú tartalmat a szerző garantálja, a kiváló fotókat Szendeff Lőrinc dizájner-gasztrofotográfus készítette.
Mit nyújt a Kovászkaland című könyv?
– Megtanulhatod belőle, hogyan tudsz bolti élesztő nélkül kovászt készíteni csupán liszt és víz segítségével. Megtanulhatod belőle, hogyan tudsz adalékmentes, csodás kovászolt kenyeret sütni otthoni körülmények között, és hogyan tudod a bolti élesztőt kovászra cserélni az édes és sós kelt tésztákban. Pontról-pontra sajátíthatod el a kovásszal sütés tudományát! Remélem ti is annyira fogjátok szeretni, mint én! – írja Déri Szilvia, aki kedvenc, kovásszal készült kenyerének a „kevesebb több” elv alapján a fehérítetlen búzalisztből készült változatot tartja. Ez a recept is megtalálható a könyvben.
Fotó: facebook.com/hazisafrany
Kiadói ajánló
Kovászkaland – Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen
Miért kaland kovásszal sütni? Mert a kovászt etetni, figyelni és szeretni kell. Déri Szilvia, a Házisáfrány blog szerzője nemcsak azt árulja el, miért egészségesebb a kovászolt kenyér a bolti változatnál, de megosztja az olvasókkal kedvenc receptjeit is, az aszalt fügés vagy a japán tejes kenyértől kezdve a kiflin és a bagelen át a kovásszal készült gofriig. E gyűjtemény 31 igazán menő kovászos recepttel vár.
„Déri Szilvia igazi pék! Rajong a kovászáért, mintha egy kis ufót nevelne otthon. Érdemes tőle mindent ellesni, mert még nagyon sok lelkes kenyérsütőre van szükség, hogy egyre több ember egyen jó kenyeret.” – írja róla Tilla, a Kenyérlelke Fesztivál szervezője.
A Kovászkaland a BOOOK Kiadó weboldalán rendelhető meg, de bármelyik könyvesboltban is beszerezhető.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.