Vöröslencsés bulgurfasírt

Vegaburgerhez is kiváló, de salátákhoz vagy párolt zöldségek mellé, mártogatóval főételként is fogyasztható.

Hozzávalók 4-5 darabhoz

5 dkg vöröslencse

5 dkg bulgur 

2-3 ek apró szemű zabpehely

1 ek szezámmag

1 tojás

1 mk curry

olaj a sütéshez

Elkészítés

A bulgurt és a vöröslencsét külön-külön főzzük meg.

Szűrjük le.

A lencsét pépesítsük botmixerrel vagy villával törjük össze, keverjük hozzá a bulgurt, a szezámmagot, a zabpelyhet, a tojást, a sót, a curryt.

Hagyjuk állni fél óráig. 

Ezután formázzunk fél-egy centi vastag, 4-5 centi átmérőjű tallérokat, így kevesebb olaj szükséges a sütéshez. Golyókat is formázhatunk a masszából, ez esetben bő olajban süssük ki.

A fasírtok mindkét oldalát süssük meg, óvatosan fordítsuk meg, hogy ne essenek szét.

A fűszerezéssel szabadon kísérletezhetünk.

Mártogatónak zúzott fokhagymával kevert, enyhén sózott görög joghurtot vagy tejfölt kínálhatunk hozzá.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 2 =

hirdetés