Vöröslencsés bulgurfasírt
Vegaburgerhez is kiváló, de salátákhoz vagy párolt zöldségek mellé, mártogatóval főételként is fogyasztható.
Hozzávalók 4-5 darabhoz
5 dkg vöröslencse
5 dkg bulgur
2-3 ek apró szemű zabpehely
1 ek szezámmag
1 tojás
1 mk curry
só
olaj a sütéshez
Elkészítés
A bulgurt és a vöröslencsét külön-külön főzzük meg.
Szűrjük le.
A lencsét pépesítsük botmixerrel vagy villával törjük össze, keverjük hozzá a bulgurt, a szezámmagot, a zabpelyhet, a tojást, a sót, a curryt.
Hagyjuk állni fél óráig.
Ezután formázzunk fél-egy centi vastag, 4-5 centi átmérőjű tallérokat, így kevesebb olaj szükséges a sütéshez. Golyókat is formázhatunk a masszából, ez esetben bő olajban süssük ki.
A fasírtok mindkét oldalát süssük meg, óvatosan fordítsuk meg, hogy ne essenek szét.
A fűszerezéssel szabadon kísérletezhetünk.
Mártogatónak zúzott fokhagymával kevert, enyhén sózott görög joghurtot vagy tejfölt kínálhatunk hozzá.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.