Sütőformába öntve: fagyasztott paradicsom télire

hirdetés

hirdetés

Rita különleges módját választotta a paradicsom-tartósításnak. Szilikon sütőformákban fagyasztotta le az összeturmixolt paradicsomokat. Paradicsomos ételekhez ízesítés nélkül és fűszeresen is tartósítható ily módon a lédús zöldség.

Hogyan csináld?

A paradicsomokat kockázd fel és turmixold össze alaposan (ne legyen darabos!). Adagold szilikon sütőformákba, fagyaszd le. Ha fűszeresen készítenéd, mielőtt a formába kerülne, keverhetsz hozzá oregánót, bazsalikomot, petrezselyemzöldet.

Tíz nagyobb paradicsomból 12 adagnyi fagyasztott zöldség jött ki. Tedd zacskóba, zárd le, tartsd a fagyasztóban, majd használd fel!

Fotó: Babicz Rita

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés