Sütőformába öntve: fagyasztott paradicsom télire

Rita különleges módját választotta a paradicsom-tartósításnak. Szilikon sütőformákban fagyasztotta le az összeturmixolt paradicsomokat. Paradicsomos ételekhez ízesítés nélkül és fűszeresen is tartósítható ily módon a lédús zöldség.

Hogyan csináld?

A paradicsomokat kockázd fel és turmixold össze alaposan (ne legyen darabos!). Adagold szilikon sütőformákba, fagyaszd le. Ha fűszeresen készítenéd, mielőtt a formába kerülne, keverhetsz hozzá oregánót, bazsalikomot, petrezselyemzöldet.

Tíz nagyobb paradicsomból 12 adagnyi fagyasztott zöldség jött ki. Tedd zacskóba, zárd le, tartsd a fagyasztóban, majd használd fel!

Fotó: Babicz Rita

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + tizenhat =

hirdetés