Sütőformába öntve: fagyasztott paradicsom télire
Rita különleges módját választotta a paradicsom-tartósításnak. Szilikon sütőformákban fagyasztotta le az összeturmixolt paradicsomokat. Paradicsomos ételekhez ízesítés nélkül és fűszeresen is tartósítható ily módon a lédús zöldség.
Hogyan csináld?
A paradicsomokat kockázd fel és turmixold össze alaposan (ne legyen darabos!). Adagold szilikon sütőformákba, fagyaszd le. Ha fűszeresen készítenéd, mielőtt a formába kerülne, keverhetsz hozzá oregánót, bazsalikomot, petrezselyemzöldet.
Tíz nagyobb paradicsomból 12 adagnyi fagyasztott zöldség jött ki. Tedd zacskóba, zárd le, tartsd a fagyasztóban, majd használd fel!
Fotó: Babicz Rita
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.