Meggyes-étcsokoládés joghurtos piskóta

A fahéjjal fűszerezett meggy és az étcsoki íze teszi különlegessé, jól harmonizálnak egymással – gyorsan elkészíthető kevert süti. 

Hozzávalók közepes tepsihez

3 egész tojás

35 dkg liszt

300 ml görög joghurt

3 dkg olvasztott – nem forró – vaj

20 dkg cukor (kevesebb is lehet, ízlés szerint édesíthető)

csipetnyi só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

 

három maréknyi magozott meggy kevés (barna) cukorba és 2 tk őrölt fahéjba forgatva

3-4 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé durvára vágva

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.

A sütőport elegyítsük a liszttel, majd a joghurttal és a vajjal felváltva apránként adjuk hozzá a tojásos masszához. Végül a durvára vágott étcsokoládét is hozzákeverjük.

Lágy masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a fahéjas-cukros meggyet. Ha a meggy kevés levet enged, a tetejére önthetjük egyenletesen szétosztva. (Kicsit hosszabb ideig kell sütni, de jó ízt ad neki a fűszeres szirup.)

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Hidegen szépen szeletelhető – mi kicsit elsiettük, melegében nekiestünk :)

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − négy =

hirdetés