Meggyes-étcsokoládés joghurtos piskóta
A fahéjjal fűszerezett meggy és az étcsoki íze teszi különlegessé, jól harmonizálnak egymással – gyorsan elkészíthető kevert süti.
Hozzávalók közepes tepsihez
3 egész tojás
35 dkg liszt
300 ml görög joghurt
3 dkg olvasztott – nem forró – vaj
20 dkg cukor (kevesebb is lehet, ízlés szerint édesíthető)
csipetnyi só
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
három maréknyi magozott meggy kevés (barna) cukorba és 2 tk őrölt fahéjba forgatva
3-4 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé durvára vágva
Elkészítés
Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
A sütőport elegyítsük a liszttel, majd a joghurttal és a vajjal felváltva apránként adjuk hozzá a tojásos masszához. Végül a durvára vágott étcsokoládét is hozzákeverjük.
Lágy masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a fahéjas-cukros meggyet. Ha a meggy kevés levet enged, a tetejére önthetjük egyenletesen szétosztva. (Kicsit hosszabb ideig kell sütni, de jó ízt ad neki a fűszeres szirup.)
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Hidegen szépen szeletelhető – mi kicsit elsiettük, melegében nekiestünk :)
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.