Zabpelyhes-meggyes borzaska

Fogyni ugyan nem fogunk tőle, mert a legtöbb sütihez hasonlóan ez a finomság sem nevezhető kalóriaszegénynek, de legalább egészséges, mivel a lisztet a rostokban, tápanyagokban gazdag zabpehellyel helyettesítjük. A látványa megragadó, elneveztük zabpelyhes borzaskának.

Hozzávalók a tésztához

20 dkg zabpehely

20 dkg liszt

15 dkg barnacukor

20 dkg vaj

1 kávéskanál sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

 

Hozzávalók a töltelékhez

60 dkg magozott meggy (lehet meggybefőtt is)

3 evőkanál étkezési keményítő (ha nincs odahaza, használhatunk helyette vanília vagy tejszín ízű pudingport)

1 kávéskanál fahéj

1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

fél citrom leve

10 dkg cukor (kóstoljuk meg, ha édesebbet szeretnénk, tegyünk még hozzá cukrot)

pár csepp színtelen mandula aroma (elhagyható)

 

Elkészítés

A meggyet a saját levében, a cukorral és a fűszerekkel, a fél citrom levével feltesszük főni. Amikor felforrt, besűrítjük az étkezési keményítővel. Sűrű szószt kapunk. A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk. Nem kell megijedni, ha nem áll össze egynemű tésztává! Egy kisebb kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük a borzas masszát, tenyerünkkel nyomogatva egyenletesen elosztjuk a tészta háromnegyed részét. Erre simítjuk a meggyes masszát, majd lazán a tetejére szórjuk a maradék tésztát.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Tuska Margó

Margó Facebook oldala: By Margó >>

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =

hirdetés