Csokis-narancsos kevert süti | Erika süteményei

Ezt az édességet bármilyen sütőformában meg lehet sütni: kerek tortaformában éppúgy, mint őzgerincben, vagy akár muffin kapszlikban, ahogy én tettem. Napokig friss marad, ha teljesen kihűlt állapotában légmentesen lezárjuk.

Hozzávalók

240 gr finomliszt

3 tojás

25 gr apróra vágott csoki (a Sport szeletet ajánlom)

250 gr vanília ízesítésű joghurt

120 gr cukor

csipet só

fél narancs leve

fél narancs lereszelt héja

1 tasak sütőpor

100 ml étolaj

 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Ha nem muffin formákban sütnénk, a tortaformát vagy az őzgerincet jól vajazzuk ki (teavajjal).

Keverjük ki a tojásokat a cukorral – nem kell túlverni -, adjuk hozzá a joghurtot, a narancslé felét, a reszelt narancshéjat és az olajat. A lisztet szitáljuk át, keverjük el benne a sütőport, s lassan, folyamatosan keverve – a maradék narancslével váltogatva – adagoljuk hozzá a tojásos-joghurtos masszához. (A végére a lisztet hagyjuk.) A masszához végül adjuk hozzá az apróra vágott csokit, és kézzel forgassuk át a tésztában.

Süssük aranybarnára, a sütési idő kb. 45 perc.

Jó sütést kívánok!

Árvai Erika

 

 

Ajánló

Sajtos linzer

Sajtos linzer

Panettone

Panettone – olasz gyümölcskenyér

Almatorta

Egyszerű almatorta

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − kettő =

hirdetés