Joghurtos-tejszínes eperhab
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető ízletes pohárdesszert.
Hozzávalók
250 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
kis dobozos görög joghurt
kb. 5 dkg porcukor (esetleg méz vagy xilit)
30-35 dkg pürésített eper
Elkészítés
A tejszínt verjük fel kemény habbá a habfixálóval.
A joghurtot keverjük össze a cukorral és a pürésített eper kétharmadával. Keverjük hozzá a tejszínhabot.
Adagoljuk üvegpoharakba – az aljára és a tetejére pürésített eper kerüljön. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Ha tartalmasabb pohárdesszertet szeretnénk, kevés apróra tördelt babapiskótát is keverhetünk az eperhabba. A pohárdesszertet mentalevéllel díszíthetjük.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.