Joghurtos-tejszínes eperhab

eperkrem2

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető ízletes pohárdesszert.

Hozzávalók

250 ml habtejszín

1 tasak habfixáló

kis dobozos görög joghurt

kb. 5 dkg porcukor (esetleg méz vagy xilit)

30-35 dkg pürésített eper

Elkészítés

A tejszínt verjük fel kemény habbá a habfixálóval.

A joghurtot keverjük össze a cukorral és a pürésített eper kétharmadával. Keverjük hozzá a tejszínhabot.

Adagoljuk üvegpoharakba – az aljára és a tetejére pürésített eper kerüljön. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Ha tartalmasabb pohárdesszertet szeretnénk, kevés apróra tördelt babapiskótát is keverhetünk az eperhabba. A pohárdesszertet mentalevéllel díszíthetjük.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

hirdetés