Cake pops: rumos csokis sütinyalóka
Dekoratív gasztroajándék, népszerű édesség gyerekzsúrokon, de alkalom híján csak úgy, a saját örömünkre is készíthetünk sütinyalókákat. Az ún. cake pops az utóbbi években vált népszerűvé nálunk; sokféle süteménynek, tortának van már sütinyalókás verziója. Ezúttal a rumos csokis változatot ismertetjük, Koncz Andrea receptjével.
Hozzávalók
200 g vaj
2 evőkanál kakaópor
1 tasak csokoládé puding
2 tojás
200 g cukor
rum ízlés szerint
200 g darált háztartási keksz
150 g darált dió
Mázhoz
Étcsokoládé, tejcsokoládé, cukorgyöngyök
Díszítéshez
Durvára vágott mandula, dió vagy mogyoró, fehércsoki, kókuszreszelék (sokféleképp díszíthetjük a sütinyalókát)
Elkészítés
A vajat, a kakaót, a pudingport, a tojást, a cukrot, a rumot robotgéppel gőz fölött alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a háztartási kekszet és a diót. Ha rumot is teszünk bele, akkor a háztartási kekszből egy kicsit többet használjunk. Ha kihűlt, formázzunk kis gömböket a masszából, majd pihentessük fél óráig a mélyhűtőben.
Az ét- és tejcsokoládé darabokat vízgőz felett olvasszuk meg, és mártogassuk a hurkára szúrt sütigolyókat a csokimasszába. A még puha csokimázra szórhatunk durvára vágott mogyorót, kókuszreszeléket vagy cukorgyöngyöket is, a már megdermedt csokiréteget fehércsoki masszával is díszíthetjük.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.