Cake pops: rumos csokis sütinyalóka

Dekoratív gasztroajándék, népszerű édesség gyerekzsúrokon, de alkalom híján csak úgy, a saját örömünkre is készíthetünk sütinyalókákat. Az ún. cake pops az utóbbi években vált népszerűvé nálunk; sokféle süteménynek, tortának van már sütinyalókás verziója. Ezúttal a rumos csokis változatot ismertetjük, Koncz Andrea receptjével.

Hozzávalók

200 g vaj

2 evőkanál kakaópor

1 tasak csokoládé puding

2 tojás

200 g cukor

rum ízlés szerint

200 g darált háztartási keksz

150 g darált dió

Mázhoz

Étcsokoládé, tejcsokoládé, cukorgyöngyök

Díszítéshez

Durvára vágott mandula, dió vagy mogyoró, fehércsoki, kókuszreszelék (sokféleképp díszíthetjük a sütinyalókát)

 

Elkészítés

A vajat, a kakaót, a pudingport, a tojást, a cukrot, a rumot robotgéppel gőz fölött alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a háztartási kekszet és a diót. Ha rumot is teszünk bele, akkor a háztartási kekszből egy kicsit többet használjunk. Ha kihűlt, formázzunk kis gömböket a masszából, majd pihentessük fél óráig a mélyhűtőben.

Az ét- és tejcsokoládé darabokat vízgőz felett olvasszuk meg, és mártogassuk a hurkára szúrt sütigolyókat a csokimasszába. A még puha csokimázra szórhatunk durvára vágott mogyorót, kókuszreszeléket vagy cukorgyöngyöket is, a már megdermedt csokiréteget fehércsoki masszával is díszíthetjük.

 

Ajánló

Így készül
a rum golyó

Sütni nem kell, csak hűteni: csináljunk csokis kekszet!

Sütés nélkül, gyorsan, finomat: mandulás-pisztáciás kekszkocka

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 17 =

hirdetés