Levendulás linzer
A levendula virágát sütemények ízesítéséhez is felhasználhatjuk, kellemes zamatot ad az édességeknek.
Hozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg cukor
1 ek frissen facsar lime vagy citromlé
1 db lime vagy citrom reszelt héja (lehetőleg bio)
csipetnyi só
2 tk szárított levendulavirág
Elkészítés
A lisztet keverjük össze a cukorral, a sóval, reszeljük hozzá a lime vagy citrom héját. A felkockázott hideg vajat morzsoljuk össze a lisztes keverékkel. Adjuk hozzá a lime- vagy a citrom frissen facsart levét, a száraz levendulavirágot és gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát.
Frissentartó fóliába csomagolva tartsuk a hűtőben a tésztát egy óráig.
Lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 3 milliméteresre és derelyevágóval (vagy késsel) vágjunk kb. 2,5 x 5 cm nagyságú lapokat belőle. Sorakoztassuk a linzereket sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük világos színűre. Sütési idő sütőtől függően 7-10 perc.
Fotó, recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan
Kapcsolódó receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.