Levendulás linzer

A levendula virágát sütemények ízesítéséhez is felhasználhatjuk, kellemes zamatot ad az édességeknek.

Hozzávalók

30 dkg liszt

20 dkg hideg vaj

10 dkg cukor

1 ek frissen facsar lime vagy citromlé

Fotó: Molnár Ágnes

1 db lime vagy citrom reszelt héja (lehetőleg bio)

csipetnyi só

2 tk szárított levendulavirág

Elkészítés

A lisztet keverjük össze a cukorral, a sóval, reszeljük hozzá a lime vagy citrom héját. A felkockázott hideg vajat morzsoljuk össze a lisztes keverékkel. Adjuk hozzá a lime- vagy a citrom frissen facsart levét, a száraz levendulavirágot és gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát.

Frissentartó fóliába csomagolva tartsuk a hűtőben a tésztát egy óráig.

Lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 3 milliméteresre és derelyevágóval (vagy késsel) vágjunk kb. 2,5 x 5 cm nagyságú lapokat belőle. Sorakoztassuk a linzereket sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük világos színűre. Sütési idő sütőtől függően 7-10 perc.

Fotó, recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan

 

Kapcsolódó receptek

Levendulaszörp

Így készül a levendulaszörp

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 9 =

hirdetés