Ékszerterápia: amikor egy kiegészítő nemcsak szép, de illatos is!

Acsai Ágnes kézműves ékszerei rendkívül látványosak, nőiesen vagányak – a természetes anyagokból készült, színes és a viszonylag nagy kiegészítők kedvelői bizonyára örömmel fogadják. Ilyen ékszert biztosan nem látunk máson, mindegyik darab egyedi. Ráadásul a Cinnamon City kiegészítők nemcsak változatosak, de illatosak is, a fahéjrúd ugyanis mindegyik ékszeren megjelenik.

Az ékszerkészítő a legkülönfélébb anyagokkal társítja az illatos fűszert, a fahéj jól mutat a színes ásványgyöngyök, fagyöngyök mellett, de a szerecsendió vagy a kagyló is feltűnik egy-egy Cinnamon City ékszeren. Ágnes fahéjrúdmedálokat, karkötőket, de főként nyakláncokat készít.

hirdetés 

hirdetés 

Acsai Ágnes vagyok, az AAJ – Cinnamon City Nature’s Spirit Collection képviselője és az ékszerek készítője. Amikor dolgozom, a csend tisztaságával megérkezem a forrásomhoz, ez az a kapcsolat mely összeköt engem minden mással – vallja Acsai Ágnes ékszerkészítő. Különleges és változatos ékszerekeinek elsődleges alapanyaga a fahéj, amely nemcsak jellegzetes aromája miatt népszerű fűszer – egy a természet kínálta megannyi kincs közül, rendkívül variábilis, jól harmonizál a különféle kiegészítőkkel.

Gyerekkorom óta vonzódom a természethez, a benne fellelhető kincsekhez, illetve a fűszerek gazdag világához. A természet egyedi és különleges alapanyagokat bocsát mindennap rendelkezésemre, talán mindig is ezeket kerestem, jártamban-keltemben a figyelmem rájuk irányult eddigi életidőmben.

2009-ben készült el az első darab, saját részre egy medál. 2014 év elejére állt össze, hogy milyen ösztönös ízlésvilágban szeretném a tevékenységemet folytatni, mi is az, amit adhatok másoknak és hogyan válhatok a hölgyek számára hasznossá a munkáim által.

Az alapanyag elsősorban a fa héja, vagyis a fahéj fűszer,

melyet a maga teljességében vagy darabokra vágva egészítek ki a többi kinccsel: kagylókkal, üveggyöngyökkel, festett fagolyókkal, ásványokkal, féldrágakövekkel stb. A fahéjnak igen erőteljes az illata, vásárlóimnak szoktam mondani, hogy dupla a nyereségük, mert a parfümöt is megkapják az ékszer által.

Medálok

Nincs meghatározott alkotási folyamatom, állandó ingerérzékenységű a kreativitásom, mely egy szín, forma vagy illat által a maga útján elkezd kibontakozni képekben (tér és idő köteléke nélkül) és ha a megfelelő feltételek összeálltak, akkor tárgyi formájában is megszületik a kész darab. A liberalizmus híve vagyok, ezt a stílust képviselem, teljesen elfogadom a természet által már előre „legyártott alapanyagokat”, melyeket ötvözök az éppen jelenlévő tudatállapotommal.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a nagymamám által megtanulhattam a kezeimet használni: kézimunkázni tanított, horgolni, kötni, varrni, sokat rajzoltunk és festettünk, ólomüvegező tanfolyamot is végeztem, ezek mellett pedig dolgoztam agyaggal, papírral, virágokkal is. Meghatározó időszak volt ez, egy biztos alap a jelenlegiekhez.

Mindezek hatására az ékszerek kinézete és kifejezésmódja is igen választékos, bármely korosztály megtalálja a saját részére valót, vannak olyan darabok, melyek egy archaikus civilizáció tárgyi emlékeire hasonlítanak vagy talán egy modern, mégis ismeretlen urbánus törzs folklórjának sajátosságait hordozzák magukban, de az afrikai vonal is megjelenik néhány darabban és persze van olyan, ami az erőteljesebb nőiességet – a sámánt, nőstényördögöt – testesíti meg, ugyanakkor a finomabb megjelenésű hölgyek is bátran tudnak választani. Továbbá a föld, a víz, a tűz és a levegő elemei is jelen vannak bennük, vidámak, színesek, energiával telítettek, hiszen az alkotó (jelen esetben magam) beleadja mindazt, ami saját maga.

Az ékszerek viselése a női lélek számára nem csak egy ruházati kellék,

hiszen nőként mi egy teljes képet látunk magunkról, amiben összhangot és egyensúlyt hozunk létre. Minden nap, amikor felöltözünk és kilépünk a nagyvilágba, megmutatjuk: mi zajlik bennünk, mi az az ízlésvilág, ami az egyéni értékünket megadja. A Cinnamon City szlogenje is éppen erre a hívja fel a figyelmet: „Az ízlésed az értéked; amit viselsz, azt képviseled.” Fontosnak tartom, hogy csak olyan darabokat viseljünk magunkon, ami valóban a saját, egyéni nőiességünknek megfelelő. Ez alatt a teljes képet értem, a fejem búbjától a kis lábam ujjáig (hajszín, hajforma, arc + smink, felső- és alsóruházat, cipő, kiegészítők, parfüm és az ékszerek).

A természetnek megvan a maga harmóniája, ha megnézel egy fát, láthatod, hogy miképpen van jelen. A természet az, ami a mindennapokban körbeölel bennünket. Meg is teszi mindezt, ha a megfelelő darabokat használjuk fel az általa felkínáltakból és tudatosan oda irányítjuk a figyelmünket, amiben jól is érezzük magunkat.

Szeretem a reggeli ébredést és az abban való készülődést, akár munkanap, akár hétvége következik. Szabadon dönthetek, hogy mit választok, hiszen minden nap az enyém. Élvezem a ruha és ékszer napi kiválasztási folyamatát, és ezzel egyben meghatározom adott napom, ahogyan abban magam képviselhetem. Természetesen vannak kedvenc színeim, de inkább azt szeretem, ha többféle szín és azok árnyalata is megjelenik rajtam, továbbá a formák és a minták is erőteljesen jelen vannak. Ez az egész komplexum többnyire visszatükröződik az ékszereimben és igen nagy hatással van az emberek kedélyállapotára. Ezért már tervezésem alatt a 2015. januárjában induló ékszerterápiás csoport hölgyek részére, ahol a meglévő idő egy részében az ízlésről és a nőiességünk képviseléséről fogunk beszélgetni, de a fő vonalat az AAJ – Cinnamon City Nature’s Spirit Collection ékszerei jelentik majd.

Az elmúlt fél év több szinten is bizonyította, hogy a vásárlóim által viselt darabok igen jó minőséget képviselnek energetikailag és hatással vannak a hölgyek kedélyállapotára. Ezt az irányvonalat mindenképpen érdemes kiaknáznunk és a mindennapi életben alkalmaznunk. A visszajelzések alapján nemcsak az elégedettség, hanem a többletenergia is megjelent náluk. Ez pedig a siker jele, hiszen az ő sikerük az én sikerem, általuk létezhetem és alkothatok.

Cinnamon City – Ékszerterápia a Facebookon >>

Fotó: Vermes Tibor, Életszépítők

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 4 =

hirdetés