Céklás-csokis szelet dióval, mandulával, kandírozott naranccsal
Ennek a kevert sütinek az alapja főtt, reszelt cékla, ez azonban az ízén nem különösebben érződik. Zaftos, nem szárad ki. Érdemes elkészíteni!
Hozzávalók közepes, magas falú tepsihez
50 dkg főtt cékla apró lyukú reszelőn lereszelve
5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg felkockázott vaj
1 tk őrölt fahéj
10 dkg liszt
2 egész tojás
maréknyi durvára vágott dió
fél maréknyi szeletelt mandula
fél maréknyi mazsola
fél maréknyi apróra vágott kandírozott narancshéj
4 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése
Az összetevőket konyhai robotgép segítségével dolgozzuk össze. Közepesen lágy masszát kapunk.
180 fokra előmelegített sütőben 180-as hőfokon (légkeverő funkción) süssük kb. 30 percig.
Ha kihűlt, vágjuk kockákra és hintsük meg szőlőcukorral vagy porcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.