Céklás-csokis szelet dióval, mandulával, kandírozott naranccsal

Ennek a kevert sütinek az alapja főtt, reszelt cékla, ez azonban az ízén nem különösebben érződik. Zaftos, nem szárad ki. Érdemes elkészíteni!

Hozzávalók közepes, magas falú tepsihez

50 dkg főtt cékla apró lyukú reszelőn lereszelve

5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)

1 tasak vaníliás cukor

5 dkg felkockázott vaj

1 tk őrölt fahéj

10 dkg liszt

2 egész tojás

maréknyi durvára vágott dió

fél maréknyi szeletelt mandula

fél maréknyi mazsola

fél maréknyi apróra vágott kandírozott narancshéj

4 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

Az összetevőket konyhai robotgép segítségével dolgozzuk össze. Közepesen lágy masszát kapunk.

180 fokra előmelegített sütőben 180-as hőfokon (légkeverő funkción) süssük kb. 30 percig.

Ha kihűlt, vágjuk kockákra és hintsük meg szőlőcukorral vagy porcukorral.

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkilenc − 16 =

hirdetés