Kikeverni és sütni | Margó almatortája
A hozzávalókat csak kikeverjük, rászórjuk a felcikkezett almákat és máris süthetjük.
Hozzávalók (15 centi átmérőjű tortaformához)
125 g kristálycukor
125 g vaj
125 g liszt
10 g Bourbon vaníliás cukor
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 db nagy alma
A tetejére, szóráshoz
12 g kristálycukor
2 g őrölt fahéj
Elkészítés
A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosítsuk fel. Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd cikkezzük fel. A felhabosodott vajhoz egyenként – folyamatos keverés mellett – adjuk hozzá a tojásokat. Végül a sütőporral kevert lisztet is forgassuk a keverékbe. A masszát öntjük sütőpapírral bélelt sütőformába, és simítsuk el benne.
Ha kicsi – 15 centi átmérőjű – tortaformában sütjük, a torta nagyjából 10 centi magas lesz. Ha nagyobb a tortaforma, az alapanyagokat érdemes megduplázni – természetesen a sütési idő is hosszabb lesz így.
Mielőtt sütni kezdenénk, a masszára köralakban, minél sűrűbben, az élükkel lefelé nyomkodjuk bele a felcikkezett almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon 40-45 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Margó Facebook oldala – byMargó >>
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.