Kikeverni és sütni | Margó almatortája

A hozzávalókat csak kikeverjük, rászórjuk a felcikkezett almákat és máris süthetjük. 

Hozzávalók (15 centi átmérőjű tortaformához)

125 g kristálycukor

125 g vaj

125 g liszt

10 g Bourbon vaníliás cukor

2 db tojás

1 teáskanál sütőpor

1 citrom reszelt héja

2 db nagy alma

A tetejére, szóráshoz

12 g kristálycukor

2 g őrölt fahéj

Elkészítés

A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosítsuk fel. Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd cikkezzük fel. A felhabosodott vajhoz egyenként – folyamatos keverés mellett – adjuk hozzá a tojásokat. Végül a sütőporral kevert lisztet is forgassuk a keverékbe. A masszát öntjük sütőpapírral bélelt sütőformába, és simítsuk el benne.

Ha kicsi – 15 centi átmérőjű – tortaformában sütjük, a torta nagyjából 10 centi magas lesz. Ha nagyobb a tortaforma, az alapanyagokat érdemes megduplázni – természetesen a sütési idő is hosszabb lesz így.

Mielőtt sütni kezdenénk, a masszára köralakban, minél sűrűbben, az élükkel lefelé nyomkodjuk bele a felcikkezett almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral.

Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon 40-45 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tuska Margó
Margó Facebook oldala – 
byMargó >>

 

Ajánló

Kakaós ostoros kalács

Tökmagos-juhtúrós pogácsa

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × három =

hirdetés