Sajt parmezános-szezámmagos bundában

Nem jellemző, hogy sajtot sajttal panírozunk. Talán furcsán hangzik, mégis érdemes kipróbálni.

Természetesen savanykás sajtokkal is lehet párosítani, mint amilyen a trappista, de az édeskés aromájú sajtokkal is harmonizál a szintén édeskés parmezán. A szezámmag pedig már csak egy kis ráadásnak számít.

Ezt a finom rántott sajtot tálalhatjuk hagyományosan sült krumplival, burgonyakrokettel, rizzsel, de friss salátákkal, egyéb zöldségkörettel, sőt akár savanyú káposztával is. Adhatunk mellé tartár mártást, de áfonyaszósszal is kínálhatjuk, ahogyan a rántott Camembert.

Hozzávalók (2-4 személyre)

4 szelet édeskés sajt (import nagy lyukú vagy Pannónia)

1:1 arányban kevert reszelt parmezán sajt és zsemlemorzsa

1,5 ek szezámmag

1 nagy tojás

2 ek tej

liszt

napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A sajtot kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és vízbe mártjuk – így jobban tapad rá a liszt.

2. Lisztbe, tejjel elkevert felvert tojásba, majd parmezános morzsába forgatjuk, és a műveletet a lisztbe forgatás kivételével megismételjük. A morzsát kicsit rányomkodjuk.

3. Egy nagyobb serpenyőben 2 ujjnyi magas olajat hevítünk, és csak éppen hogy csökkentjük alatta a lángot, amikor a sajtot beletesszük. (Ha hirtelen sül, akkor kellően megolvad belül a sajt, de nem folyik ki, és nem is ég meg.) Mindkét oldalukon pirosra sütjük.

4. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róluk a felesleges zsiradékot, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Fotó, recept: Szenti Gabi, Sünis kanál blog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × kettő =

hirdetés