A tökéletes kréker egyszerre többféle ízben
A kréker akkor jó, ha ropogós. Az alaptésztát sokféleképpen ízesíthetjük: megszórhatjuk kevés reszelt sajttal, fűszerkeverékkel, nagy szemű sóval, mákkal, kömény-, len- és szezámmaggal is.
Hozzávalók
fél kg liszt (érdemes teljes kiőrlésű és finomliszt 1:1 arányú keverékéből készíteni)
fél csomag szárított élesztő
1 tk só
1 mk cukor
1 dl extra szűz olívaolaj (fontos, hogy jó minőségű olajat használjunk)
kb. 2,5 dl víz
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze, majd kelesszük a duplájára.
Ha megkelt, vágjuk ketté és nyújtsuk olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk, 2 milliméternél lehetőleg ne legyen vastagabb. Ha már kellően vékony, szórjuk meg tetszés szerint magokkal, fűszerekkel – sodrófával nyomjuk (hengereljük) bele a tésztába.
A lapokból vágjunk háromszögeket (forma kiszúrót is használhatunk, pogácsaszaggatót is).
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon 8-10 perc alatt aranybarnára sülnek. Sütés közben figyeljünk, mert hamar megégnek.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.