A tökéletes kréker egyszerre többféle ízben

A kréker akkor jó, ha ropogós. Az alaptésztát sokféleképpen ízesíthetjük: megszórhatjuk kevés reszelt sajttal, fűszerkeverékkel, nagy szemű sóval, mákkal, kömény-, len- és szezámmaggal is.

Hozzávalók

fél kg liszt (érdemes teljes kiőrlésű és finomliszt 1:1 arányú keverékéből készíteni)

fél csomag szárított élesztő

1 tk só

1 mk cukor

1 dl extra szűz olívaolaj (fontos, hogy jó minőségű olajat használjunk)

kb. 2,5 dl víz

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze, majd kelesszük a duplájára.

Ha megkelt, vágjuk ketté és nyújtsuk olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk, 2 milliméternél lehetőleg ne legyen vastagabb. Ha már kellően vékony, szórjuk meg tetszés szerint magokkal, fűszerekkel – sodrófával nyomjuk (hengereljük) bele a tésztába.

A lapokból vágjunk háromszögeket (forma kiszúrót is használhatunk, pogácsaszaggatót is).

kreker600

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon 8-10 perc alatt aranybarnára sülnek. Sütés közben figyeljünk, mert hamar megégnek.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =

hirdetés