Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni – sütéshez. Kreatív egyetemisták nagy dobása: közösségi grillező a Dunánál!

A Gellért Fürdő Dunába ömlő termálvizes csatornája mellett alakítottak ki grillezésre, beszélgetésre, sakkozásra alkalmas közösségi teret egyetemisták, létrehozva a város egyik legizgalmasabb találkahelyét, ahová pusztán a panoráma miatt is élmény kimenni.

gerillagrill600

Az egyetemisták a beton kreatív felhasználási módjaival foglalkoznak az ún. beton kurzuson. Egy korábbi kurzuson nézték ki a Gellért tér alatti Szabadság-híd melletti rézsűs területet, a Budai alsó rakpartot. Itt ömlik a folyóba a Gellért Fürdő értékes termálvize, melyet a városlakók ki is használnak, a Duna itt szabadtéri jacuzziként funkcionál. A kilátás pazar, belátható a belváros Duna-parti szakasza.

Két éve készültek el az ülőhelyek, a kis betonpadok, melyeket motívumok, feliratok díszítenek. Most ezt a területet fejlesztették tovább és megszületett a Gerilla Grill; a Duna-parti sütögető helyet bárki birtokba veheti. A grillező közelében vízisakk készlet és kutyaitató is található.

_MG_6075

gerillagrill2

gerillagrill3

_MG_5973

_MG_5989

gerillagrill1

A Budai alsó rakpart Gellért tér alatti részét az autóforgalom miatt nehéz megközelíteni, a „Kövesd a teknőst!” jelzés segíti a tájékozódást; ha a gyalogosok követik a teknősöket, könnyen lejuthatnak a vízhez. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy × három =

hirdetés