Az online társkeresés lehetőségei és buktatói

„Manapság hol ismerkednek a párt keresők? Hol keressem az igazit?” Sok szingli barátnőm szájából hangzik el a kérdés nap mint nap. A lehetőségek tárháza végtelen, mégis oly szűk! Üljek be egy kávézóba, várjam a herceget vagy egyszerűen húzogassam jobbra-balra a telefonomon a lehetséges partnereket? Ha online ismerkedünk, jobb minél előbb túl esni a randin vagy érdemes inkább a személyes találkozóval várni egy kicsit? Mindkettőnek megvannak az előnyei. Ezt vesszük most sorra.

Ha a gyors randit választjuk, egy este alatt akár 5-8 randit is letudhatunk. Egy-egy ilyen alkalommal 5-8 férfi és ugyanennyi nő kerül egymással szembe, 5-10 percük van az ismerkedésre. Ha van egyezőség, vagyis van a társaságban olyan delikvens, aki neked is tetszik és te is tetszel neki, akkor adott a lehetőség további randikra, és innentől már rajtatok múlik, hogy hova tovább. Szuper lehetőség az első benyomás megtapasztalására, de komoly ismerkedésre semmiképpen nem jó. Előnye: van valós arcod az illetőhöz, személyes benyomásod, ami nagyon fontos a párválasztásnál.

Az online randi hasonló, csak több idő van dönteni, vissza-visszatérhetsz az adott adatlapra, megfontolva a kapcsolatfelvétel lehetőségét, mivel nem egy időben vagytok egy helyen. Hogyan működik? Jani megnézi Kati adatlapját, rábök. Holnapután Kati is megnézi Jani adatlapját, tegyük fel, hogy neki is tetszik a fiú. Ekkor jöhet a válaszbökés, majd ha a „beszélgetés”, csetelés után eljutnak a találkáig, fény derül arra, hogy mennyire volt régi vagy megszerkesztett az a fotó, ami a másikról az online térben keringett. Előnye, hogy tudsz ismerkedni anélkül, hogy vállalnád a valódi arcodat. Ha nem jön be az illető, könnyedén el tudsz tűnni a térben, illetve a csetelés során valamennyire meg tudod ismerni a másikat, nem befolyásol, hogy milyen színű a szeme vagy mekkora az orra stb. Az online beszélgetések során könnyebben megnyílnak az idegenek is egymás előtt, ami lehet előny is és hátrány is, ki hogy éli meg.

Melyik módszer a jobb? Nincs jó vagy rossz választás szerintem. Érdemes kipróbálni mindkét lehetőséget, már csak az élmény kedvéért is. Hallottam sikersztorikról és rémes élményekről is. Egy vakrandi nem mindig játék és mese, de könnyedén válhat azzá. A szerelem a neten és a neten túl is megtalálhat. Merjünk élni a lehetőségekkel! Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenkit jobbra kell húzni abban a bizonyos applikációban, de érdemes az ismerkedés ezen válfaját is kipróbálni.

Írta: Tolvaj Vica

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − hat =

hirdetés