Nagyvadak, kisragadozók, madarak. Életképek a Budakeszi Vadasparkból

A 20 hektáron elterülő Budakeszi Vadaspark 1979 április 29-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, azzal a küldetéssel, hogy természetes élőhelyükön mutassa be az Európában őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatvilágot. A Vadasparkot körülvevő vadaskertben a látogatók szabadon is megtekinthetik a gímszarvasokból, dámvadakból, őzből, muflonból és vaddisznóból álló nagyvadfajokat.

Mára szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű, vonzó, sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát. Az állatgyűjtemény további különleges fajokkal bővült: szika szarvas, őstulok, przsevalszkij-ló érkezett, felújították a madár részleget, új állatsimogató, és ún. parasztudvar nyílt, a kifutók is megújultak. A környezetbarát nevelés elősegítésére interaktív tanösvények, tematikus játszótér, új fajleíró táblák, oktatóterem kialakítása, faültetés és madárodúk kihelyezése a park teljes területén.

A Vadaspark egyik „sztárja”, Romulus, a barna medve, de a szürke farkasok is igazi különlegességnek számítanak. A nagyvadak között találunk még muflont, színes dámszarvast, gímszarvast, sziklaszarvast, őstulokot, őzet. 

A madarak között feltűnik a macskabagoly, a hóbagoly, a fülesbagoly, a szajkó és a vetési varjú, de szarka, csóka, dolmányos varjú is színesíti a „felhozatalt”. 

A kisragadozók közül is számos fajt láthatunk: mókust, vadmacskát, hiúzt, aranysakált, hollót, vörösrókát, vadászgörényt, nyestkutyát, mosómedvét.

Az állatsimogatókban szelíd muflonokkal és dámszarvasokkal lehet találkozni, a parasztudvarban pedig kecskesimogató várja a látogatókat. 

A Vadaspark állatai >>

budakeszivadaspark.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × három =

hirdetés