Budapest romantikája fotókiállítás. Ismeretlen képek a XX. századi fővárosról

„Budapest romantikája” címmel fotókiállítás nyílt a Városligetben. A tárlat nagyközönség által még nem látott képeket mutat be a XX. századból. A kiállítás anyagát jórészt családi fotóalbumokból származó régi képek alkotják.

A kiállításra pályázat alapján érkeztek be a képek, közülük választották ki a több mint negyven fotót.  A felvételeken megjelennek Budapest ikonikus helyszínei, többek között a Gellért-hegy, a Hősök tere, a Vidámpark, a Városliget; különleges, hangulatos, kedves pillanatokat adnak vissza a 20. századból.

A pályázat nyertese Knoll Szilvia lett „A Gellért Szálloda madártávlatból” c. felvétellel, melyet Szilvia nagyapja készített a Gellért-hegyen 1959-ben, és a nagyanyja látható rajta, a háttérben pedig a Szabadság-híd. 

A Budapest romantikája c. fotópályázat díjnyertes pályaműve. Beküldő: Knoll Szilvia

– Számomra ez a felvétel szerelem volt első látásra. Gyönyörű helyszín, filmszerű kompozíció, a hölgy részéről keresetlen, mégis nagyon sikkes póz. Szerintem ez a kép tökéletesen egyesíti magában a pályázat hívószavait: Budapest és romantika – mondta a díjnyertes fotóról a zsűri egyik tagja, Simonovics Ildikó, PhD, divattörténész, muzeológus.

A fotópályázat második helyezettje Nagy Zsolt, harmadik helyezettje pedig Kozák Albert fotóriporter. A zsűri különdíjasa Kovásznai Nóra – a díjnyertesek közül Knoll Szilvia és Kozák Albert képei a zsűritagok személyes különdíjait is kiérdemelték. A közönségdíj Búsi Sándort illeti a Facebook szavazatok alapján.

A közönségdíjas fotó Búsi Sándortól

A Kovásznai Nóra által beküldött kép a zsűri egyik különdíjasa

A Knoll Szilvia által beküldött különdíjas felvétel

Ez a kép nyerte el a 2. helyezést – beküldője Nagy Zsolt

A Kozák Albert által beküldött fotó – ez a harmadik helyezett

A kiállítás 2017. augusztus végéig látható a Városliget Café teraszán.

https://eletszepitok.hu/budapest-romantikaja-fotopalyazat/

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 13 =

hirdetés