Tavaszi feltöltődés virágzó cseresznyefák ölelésében: április elején Hanami és Sakura ünnep a Füvészkertben!

Az ELTE Füvészkert 2022. áprilisának első két hétvégéjét a rózsaszínbe öltözött cseresznyefáknak és a Sakura ünnepének szenteli; 9 órától 17 óráig várják az érdeklődőket.

Tokióból, Kiotóból online közvetítéseken is figyelhetjük a tavaszi Sakura időszakot, de a fővárosi ELTE Füvészkertben is lehetőségünk nyílik a tradicionális japán virágnézésre, azaz a hanamira. Különleges programokkal várják mindazokat, akik rajonganak a Távol-Kelet csodálatos szigetországáért vagy szívesen ismerkednek a japán kultúrával.

A Sakura ünnep idejére a Füvészkertbe költözik, vagyis települ ki a Matcha Tsuki, Közép-Európa első matcha tsukrászdája, amely Budapesten, a Kálvin téren működik; ingyenes kóstolóval kedveskednek a Sakura ünnep látogatóinak.

Április 2-án és 9-én délelőtt 11 órától és 13:30-tól ismeretterjesztő előadásra is sor kerül: Mitsuki Március Vida japán-magyar származású idegenvezető, kulturális- és médiakoordinátor mesél a japán teakultúráról, a minden egyéb teafélénél intenzívebb ízű, mesés színű matcha természetéről, hatásairól, „varázserejéről”, popkulturális szerepéről, és arról is, hogy miként kapcsolódik össze a matcha és a cseresznyefa virágzása. Szó esik majd a sakura cha-ról is, ami egy cseresznyevirágból készített tea. 

Egyszóval mind kívül, mind belül teljesen tavaszba borul az ELTE Füvészkert!

Időpontok

Teakóstolás: 2022. április 2-3., 9:00-17:00 h

2022. április 9-10., 09:00-17:00 h

Előadások a japán teakultúráról: 2022. április 2. és április 9., 11 és 13:30 órától

Helyszín: ELTE Füvészkert, a Kastély előtti részen

A programra érkezőktől a Füvészkert belépődíját kell kifizetniük (felnőtt 1200 HUF, nyugdjas 900 HUF, diák 600 HUF, családi – két felnőtt, két gyermek 3500 HUF).

Kedvcsinálónak fotóriportunk egy korábbi Sakura ünnepről:

 

 

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × 5 =

hirdetés