Finom vitaminbomba: almás-sárgarépás saláta dióval, mézzel vagy sajttal
Pár perc alatt összeállítható ez a finom saláta. Ízesíthetjük 1-2 evőkanál mézzel, kevésbé édesszájúak méz helyett reszelt sajttal ízesíthetik. A dió az olajjal együtt segíti a zsírban oldódó vitaminok hasznosulását. Édeskés íze miatt ezt a salátát a gyerekek is szeretik.
Hozzávalók
2-3 nagyobb szál sárgarépa
2 alma
2 tk méz (vagy 2-3 dkg reszelt sajt – parmezánt használtunk, de más sajt is jó hozzá)
fél citrom leve
maréknyi durvára vágott dió
1-2 ek hidegen sajtolt dióolaj vagy olívaolaj
Elkészítés
A meghámozott almát és répát reszeljük le – a répát kis lyukú reszelőn, az almát nagyobb lyukú reszelőn. Keverjük össze, locsoljuk meg citromlével. Csorgassunk rá mézet, majd szórjuk meg a durvára vágott dióval. A diót meg is piríthatjuk.
Hasonló összeállítás
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.