Kreatív újrahasznosítás és rendszerezés: krétával feliratozható fedeles tárolódoboz

Nem mindig tudatosul bennünk, hogy mennyi hulladék kerül ki napról napra a háztartásunkból. A háztartási hulladék jelentős részét az üzletekből hazaszállított áruk csomagolóanyagai teszik ki. Lehetetlenség mindent újrahasznosítani, de sokszor az sem tűnik fel, amit érdemes megmenteni, ami kreatív módon hasznosítható. A mosógéleket tartalmazó műanyag fedeles doboz egyszerűen átalakítható, apró holmik, íróeszközök rendszerezéséhez tökéletes. Megfelelő a mérete, jó a tartása.

A dobozokról a címkét kissé macerás eltávolítani; langyos mosószeres vízben áztassuk kis ideig, majd kapargassuk le a dobozról a papírt. A maradék ragasztóréteget acetonos körömlakklemosóval távolíthatjuk el. (Mi ezt a megoldást választottuk elsőre, de ennél egyszerűbb megoldásnak tűnik, ha magát a címkéket festjük le – a doboz elő- és hátoldalán, a fedél tetején található egy-egy címke.)

Fekete krétafestékkel kentük át a doboz egyik oldalát, és a tetejét. A krétafesték sűrű, tökéletesen fed, egy rétegben elegendő felvinni, minimális mennyiséget igényel. Száradás után a felületre krétával írhatunk, rajzolhatunk.

 

Az általunk használt dobozok méretei: 18x9x11,5 cm és 19×8,5×12 cm. A dobozok állítva vagy fektetve elférnek az íróasztal fiókjában, de szem előtt, az asztalon vagy a polcon is jól mutatnak. Egymásra is helyezhetők.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 3 =

hirdetés