Változatok padlizsánkrémre, házi ciabattára és lepénykenyérre. Öt kipróbált recept
A padlizsánkrém szép világos marad, ha nem használunk fém eszközöket az elkészítésekor és citromlevet adunk hozzá.
Ehhez az egyszerű változathoz (lásd nyitókép) nem szükséges lila- vagy vöröshagyma. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel, lepénykenyérrel, kenhetjük pirítósra is.
Hozzávalók (egy kisebb tálkányi adadhoz)
2 padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek majonéz
só, bors ízlés szerint
fél citrom leve
Elkészítés
A padlizsánokat hosszában vágjuk félbe, rozsdamentes késsel (különben megfeketedhet a húsa). Sorakoztassuk a sütőrácsra a padlizsánokat és süssük 180-as hőfokon kb. 35-40 percig.
Hagyjuk hűlni őket, majd padlizsán húsát kaparjuk ki fa keverőkanállal és tegyük egy tálkába.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a majonézt, a citromlevet, végül sózzuk, borsozzuk.
Locsoljunk rá kevés olívaolajat, és máris fogyasztható.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.