Változatok padlizsánkrémre, házi ciabattára és lepénykenyérre. Öt kipróbált recept

A padlizsánkrém szép világos marad, ha nem használunk fém eszközöket az elkészítésekor és citromlevet adunk hozzá. 

Ehhez az egyszerű változathoz (lásd nyitókép) nem szükséges lila- vagy vöröshagyma. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel, lepénykenyérrel, kenhetjük pirítósra is.

Hozzávalók (egy kisebb tálkányi adadhoz)

2 padlizsán

3-4 gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

2 ek majonéz

só, bors ízlés szerint

fél citrom leve

Elkészítés

A padlizsánokat hosszában vágjuk félbe, rozsdamentes késsel (különben megfeketedhet a húsa). Sorakoztassuk a sütőrácsra a padlizsánokat és süssük 180-as hőfokon kb. 35-40 percig. 

Hagyjuk hűlni őket, majd padlizsán húsát kaparjuk ki fa keverőkanállal és tegyük egy tálkába. 

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a majonézt, a citromlevet, végül sózzuk, borsozzuk. 

Locsoljunk rá kevés olívaolajat, és máris fogyasztható.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × három =

hirdetés