Finom kétszínű: kakaós-vajas keksz

A kétszínű vajas keksz tésztája felhasználás előtt – zárt dobozban vagy fóliába csomagolva – hetekig tárolható a hűtőben, majd villámgyorsan, kb. negyed óra alatt összeállítható és megsüthető. 

Hozzávalók 25-30 darabhoz

40 dkg finomliszt

12 dkg porcukor

30 dkg teavaj

1 csipet só

1 csomag vaníliás cukor

1 megmosott (bio)citrom lereszelt héja

2 tojássárgája

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 tojásfehérje

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a kemény – felkockázott – vajat egy tálban gyors mozdulatokkal morzsaszerűvé dolgozzuk össze. Válasszuk ketté. A kakaós változathoz adjuk a két evőkanál kakaóport és egy tojássárgáját, majd gyúrjuk össze. A fehér tésztához adjuk a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját, s ezt is gyúrjuk össze. A tésztacipókat felhasználás előtt tegyük a hűtőbe.

A keksztekercs összeállítása: enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 4-5 milliméteresre a tésztát. A tésztalapokat helyezzük egymásra. A lapok közé kenhetünk tojásfehérjét, de enélkül is szépen összeáll. A tésztalapokat szorosan tekerjük fel, majd vágjunk belőle kb. fél centi vastag szeleteket. A kekszeket sorakoztassuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben süssük 8-10 percig.

A teasütemény zárt dobozban hetekig eláll.

Fotó: Életszépítők

Termékajánló

Fém tárolódobozok

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenkilenc =

hirdetés