Vörösáfonyás-csokis keksz
A legjobb, ha mindig van odahaza egy kis házi keksz, s amikor ránk tör az édesség, teával vagy kávéval elmajszolgathatunk belőle pár darabot; vagy a váratlan vendégeket is meg tudjuk kínálni. Margó vörösáfonyás-csokis keksze nagyon finom, ha nem vigyázunk, pár perc alatt fél doboznyit el tudunk tüntetni belőle.
Hozzávalók
25 dkg liszt
10 dkg apró szemű zabpehely
15 dkg puha vaj
1/2 csomag sütőpor
1 narancs héja, kifacsart leve
5 dkg barnacukor (ha édesebbre szeretnénk, tehetünk bele 8-10 dkg cukrot, kóstoljuk meg a nyers tésztát! )
15 dkg aszalt vörös áfonya
10 dkg durvára darabolt étcsokoládé
Elkészítés
A lisztet, a zabpehellyel, és a sütőporral elkeverjük. Belereszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a narancs kifacsart levét, a cukrot, a puha vajat, a csokit és a durvára vágott áfonyát, majd összedolgozzuk. Lágy, könnyen formázható tésztát kapunk.
Diónyi darabokat gömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd egy villával egyenként tallért lapítunk belőlük.
Előmelegített sütőben 170 fokon 14-16 percig sütjük. Légmentesen záródó dobozban sokáig tárolható.
By Margó a Facebookon
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.