Vörösáfonyás-csokis keksz

A legjobb, ha mindig van odahaza egy kis házi keksz, s amikor ránk tör az édesség, teával vagy kávéval elmajszolgathatunk belőle pár darabot; vagy a váratlan vendégeket is meg tudjuk kínálni. Margó vörösáfonyás-csokis keksze nagyon finom, ha nem vigyázunk, pár perc alatt fél doboznyit el tudunk tüntetni belőle.

Hozzávalók

25 dkg liszt

10 dkg apró szemű zabpehely

15 dkg puha vaj

1/2 csomag sütőpor

1 narancs héja, kifacsart leve

5 dkg barnacukor (ha édesebbre szeretnénk, tehetünk bele 8-10 dkg cukrot, kóstoljuk meg a nyers tésztát! )

15 dkg aszalt vörös áfonya

10 dkg durvára darabolt étcsokoládé

Elkészítés

A lisztet, a zabpehellyel, és a sütőporral elkeverjük. Belereszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a narancs kifacsart levét, a cukrot, a puha vajat, a csokit és a durvára vágott áfonyát, majd összedolgozzuk. Lágy, könnyen formázható tésztát kapunk.

Diónyi darabokat gömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd egy villával egyenként tallért lapítunk belőlük.

Előmelegített sütőben 170 fokon 14-16 percig sütjük. Légmentesen záródó dobozban sokáig tárolható.

 

Tuska Margó

By Margó a Facebookon

By Margó

 

Ajánló

Fűszeres-diós pogácsa

Fűszeres-diós pogácsa

Somlói galuska

Somlói galuska, ahogy Margó készíti

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − kilenc =

hirdetés