Mézes-diós sült alma
Ez az ízletes csemege nagyon egyszerűen elkészíthető, tápanyagban gazdag, minimális szénhidráttartalommal, ezért fogyókúrázóknak is tökéletes. Érdemes szezámkrémporral készíteni, bioboltokban kapható, megfizethető.
Hozzávalók
4 nagy meghámozott, felezett kimagozott alma
1/2 csésze durvára vágott dió
2-3 evőkanál mazsola
3 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
csipetnyi (tengeri) só
2-3 evőkanál szezámkrémpor (bioboltokban kapható)
Elkészítés
Melegítsük elő 180 Celsius-fokon. A megtisztított, felezett almákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlemezre.
Keverjük össze a diót, a mazsolát, a mézet mézet, a fahéjat, a sót és a szezámkrémport. A masszát kanalazzuk az almák közepére.
Süssük 35-40 percig.
Recept: www.andreabeaman.com
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.