Gyorsan finomat, nem csak gyerekeknek: mini pizza
Mini pizza. Gyorsan elkészíthető – szinte minden gyerkőc szereti. Remek megoldás, ha egyszerű alapanyagokból kell az étkezőasztalra valami finomat varázsolni. A pizzatészta előre begyúrható, fóliával letakarva a hűtőben tárolható felhasználásig. Frissen jó, kínálhatjuk leves mellé, második fogásként ebédre, de gyors vacsorának is megteszi. A feltét lehet változatos, mi egyszerű, sonkás-sajtos, kolbászos-sajtos változatot készítettünk (a kiskorú kívánsága szerint). A fokhagymás, tejfölös-sajtos változat is finom!
Hozzávalók pizzatésztához
25 dkg finomliszt
fél tasak instant élesztő
kb. 1,6-1,7 dl langyos víz
1-2 ek olaj
só ízlés szerint (kb. 1 mokkáskanálnyi)
fél mokkáskanál cukor
Elkészítés
Egy nagyobb keverőtálba öntsük a langyos vizet, keverjük bele az élesztőt, az olajat, a sót, a cukrot, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet.
Gyúrjuk alaposan össze, ruganyos tésztát kapunk.
Lisztezzük, majd hagyjuk 1-2 órán át kelni szobahőmérsékleten.
A megkelt tésztából csípjünk annyit, amennyit épp felhasználnánk, nyújtsuk kb. fél centi vastagra, nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjunk belőle köröket, kenjük meg paradicsomszósszal (vagy zúzott fokhagymás tejföllel), majd szórjuk rá a feltétet.
A paradicsomszószba keverhetünk apróra vágott friss bazsalikomlevelet vagy szárított bazsalikomot, oregánót.
Előmelegített sütőben süssük 10-12 percig 180-as hőfokon.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.