Gyorsan finomat, nem csak gyerekeknek: mini pizza

Mini pizza. Gyorsan elkészíthető – szinte minden gyerkőc szereti. Remek megoldás, ha egyszerű alapanyagokból kell az étkezőasztalra valami finomat varázsolni. A pizzatészta előre begyúrható, fóliával letakarva a hűtőben tárolható felhasználásig. Frissen jó, kínálhatjuk leves mellé, második fogásként ebédre, de gyors vacsorának is megteszi. A feltét lehet változatos, mi egyszerű, sonkás-sajtos, kolbászos-sajtos változatot készítettünk (a kiskorú kívánsága szerint). A fokhagymás, tejfölös-sajtos változat is finom!

Hozzávalók pizzatésztához

25 dkg finomliszt

fél tasak instant élesztő

kb. 1,6-1,7 dl langyos víz 

1-2 ek olaj 

só ízlés szerint (kb. 1 mokkáskanálnyi)

fél mokkáskanál cukor

Elkészítés

Egy nagyobb keverőtálba öntsük a langyos vizet, keverjük bele az élesztőt, az olajat, a sót, a cukrot, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet.

Gyúrjuk alaposan össze, ruganyos tésztát kapunk.

Lisztezzük, majd hagyjuk 1-2 órán át kelni szobahőmérsékleten.

A megkelt tésztából csípjünk annyit, amennyit épp felhasználnánk, nyújtsuk kb. fél centi vastagra, nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjunk belőle köröket, kenjük meg paradicsomszósszal (vagy zúzott fokhagymás tejföllel), majd szórjuk rá a feltétet. 

A paradicsomszószba keverhetünk apróra vágott friss bazsalikomlevelet vagy szárított bazsalikomot, oregánót.

Előmelegített sütőben süssük 10-12 percig 180-as hőfokon.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tíz =

hirdetés