Juhtúrós puliszka
A puliszka a magyar, román, erdélyi szász, bolgár, ukrán konyhában egyaránt ismert, polenta néven kedvelt az olaszoknál és a franciáknál is. Ízletes, laktató egytálétel. Nagyon egyszerűen elkészíthető, Hajni a juhtúróval rakott változatot ismerteti.
Hozzávalók
1 l víz
300 g kukoricadara
1 tk só
250 g juhtúró
1 kis doboz tejföl
vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés
Felforralok 1 liter vizet, sózom, és amikor lobog, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a kukoricadarát. A keverést addig folytatom, míg pukkanó buborékok nem képződnek. Ekkor elzárom alatta a tüzet, és lefedve hagyom egy kicsit hűlni.
Összekeverem a juhtúrót a tejföllel.
Kivajazok egy tűzálló edényt, és belekanalazom a puliszka felét, majd megkenem a juhtúró felével. Erre újabb réteg puliszka, végül a juhtúró következik. Villával több helyen kicsit megszúrom.
Sütőbe teszem, és közepes lángon addig sütöm, míg a teteje kezd pirulni.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.