Süssünk perecet, sósat, ropogósat!

Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet! Sósat, sósat, jó ropogósat! – bizonyára sokan ismerik a gyerekmondókát. A perecet persze nemcsak a gyerkőcök, hanem a felnőttek is szívesen majszolják, s többnyire szabadtéri rendezvényeken vásároljuk, pedig az otthoni változat az igazán finom. Íme, a garantáltan ropogós sós perec receptje!

Hozzávalók (16 vékony perechez)

50 dkg liszt

2,5 -3 dl tej

2,5 dkg élesztő

1 evőkanál cukor

1/2 evőkanál só

0,5 dl olaj

Hozzávalók a sós bevonathoz

2 evőkanál liszt

1 evőkanál só

annyi víz, hogy sűrű palacsintatészta állagú keveréket kapjunk

Elkészítés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd az élesztős tejet és jól összegyúrjuk.

Duplájára kelesztjük. Vékony rudacskákat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. Tepsibe rakjuk és megkenjük a hidegen elkevert mázzal. 180 fokon előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 

Recept: GasztrostúdióGyörgy Ottilia

 

Ajánló

Jugoszláv kalács

Jugoszláv kalács

Csavart mákos

Mákos-parmezános csavart rúd, levelestésztából

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tizennyolc =

hirdetés