Süssünk perecet, sósat, ropogósat!
Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet! Sósat, sósat, jó ropogósat! – bizonyára sokan ismerik a gyerekmondókát. A perecet persze nemcsak a gyerkőcök, hanem a felnőttek is szívesen majszolják, s többnyire szabadtéri rendezvényeken vásároljuk, pedig az otthoni változat az igazán finom. Íme, a garantáltan ropogós sós perec receptje!
Hozzávalók (16 vékony perechez)
50 dkg liszt
2,5 -3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1/2 evőkanál só
0,5 dl olaj
Hozzávalók a sós bevonathoz
2 evőkanál liszt
1 evőkanál só
annyi víz, hogy sűrű palacsintatészta állagú keveréket kapjunk
Elkészítés
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd az élesztős tejet és jól összegyúrjuk.
Duplájára kelesztjük. Vékony rudacskákat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. Tepsibe rakjuk és megkenjük a hidegen elkevert mázzal. 180 fokon előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.