Battenberg cake, a színpompás angol desszert

Az 1800-as évek végén a négy Battenberg fiú tiszteletére készítette el a süteményt a királyi szakács, amikor az egyik fivér beházasodott Viktória királynő családjába. Ahogy az angoloktól megszokhattuk, ez a desszert sem tartozik a bonyolult édességek közé. Íme, a recept!

17 deka vajat keverj habosra 17 deka cukorral, majd egyesével adj hozzá 3 tojást és keverd egyneművé. Ezután 17 deka lisztet szitálj bele egy fél kávéskanál sütőporral. Én belefacsartam fél citromot is, és kevés vaníliaaromát is adtam hozzá.

Felezd meg a masszát, ételszínezővel, vagy kevés friss céklalével színezd rózsaszínre az egyik adagot. Két egyforma méretű kis tepsiben süsd készre és szeleteld egyforma hasábokra!

aliz_szinesdesszert3

Nyújts vékonyra egy csomag marcipánt kevés porcukron és rendezd el rajta a baracklekvárral összeillesztett két rózsaszín és a két sárga piskótaszeletet, majd vond be a marcipánnal. Két nagyobb hasábot készíthetsz a hozzávalókból.

Pár órát hagy pihenni a hűtőben, mielőtt felszeleteled. Vigyázat, nagyon finom!

aliztisoczki_joSzép napot kíván Aliz, a Legalizabb gasztroblog szerzője

 

Ajánló

Orosz teasüti

Az oroszok kedvenc diós teasüteménye

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 18 =

hirdetés