Battenberg cake, a színpompás angol desszert
Az 1800-as évek végén a négy Battenberg fiú tiszteletére készítette el a süteményt a királyi szakács, amikor az egyik fivér beházasodott Viktória királynő családjába. Ahogy az angoloktól megszokhattuk, ez a desszert sem tartozik a bonyolult édességek közé. Íme, a recept!
17 deka vajat keverj habosra 17 deka cukorral, majd egyesével adj hozzá 3 tojást és keverd egyneművé. Ezután 17 deka lisztet szitálj bele egy fél kávéskanál sütőporral. Én belefacsartam fél citromot is, és kevés vaníliaaromát is adtam hozzá.
Felezd meg a masszát, ételszínezővel, vagy kevés friss céklalével színezd rózsaszínre az egyik adagot. Két egyforma méretű kis tepsiben süsd készre és szeleteld egyforma hasábokra!
Nyújts vékonyra egy csomag marcipánt kevés porcukron és rendezd el rajta a baracklekvárral összeillesztett két rózsaszín és a két sárga piskótaszeletet, majd vond be a marcipánnal. Két nagyobb hasábot készíthetsz a hozzávalókból.
Pár órát hagy pihenni a hűtőben, mielőtt felszeleteled. Vigyázat, nagyon finom!
Szép napot kíván Aliz, a Legalizabb gasztroblog szerzője
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.