Egy kis mediterrán: kagylóhúsos linguine

Ezt az ételt nemcsak azoknak ajánljuk, akik szívesen fogyasztják a tenger gyümölcseit, hanem azoknak is, akik valamiért idegenkednek tőlük. A friss alapanyagokat – tenger híján – nélkülöznünk kell (ha csak nincsenek a közelünkben friss termékeket kínáló üzletek, kereskedők), de mirelitből is ízletes fogásokat készíthetünk. 

Hozzávalók 

linguine tészta vagy spagetti (sós vízben főzve)

450 g mirelit kagyló – a 450 g kiszerelésű mirelit kagylóhús 4 fős család számára elegendő

5-6 gerezd apró kockákra vágott vagy reszelt fokhagyma

5 ek olívaolaj

halfűszer (Ízmester)

1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (szárítottból 1 ek)

1 dl fehérbor

egy negyed citrom leve

hozzáadott sót nem igényel, vagy csak minimálisat

Elkészítés

Nagyobb serpenyőben készül. Az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát olívaolajon kezdjük pirítani, de vigyázzunk arra, hogy a fokhagyma ne égjen, ne barnuljon meg, mert kesernyés lesz. Adjuk hozzá a fagyasztott kagylót (nem szükséges felengedni), szórjuk meg halfűszerrel, sózzuk, majd fedő alatt – közepes hőfokon – hagyjuk 5-6 percig főni. Ha a kagylóhús teljesen felengedett, a levéhez öntsünk fehérbort és adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. Pár percig hagyjuk fedő nélkül főni, és kész is.  A főzésidő végén adjuk hozzá a citrom levét. 

Frissen fogyasszuk! A kagylóra csepegtethetünk pár csepp citromlevet.

A fotókon durum linguine (hosszú vékonymetélt) látható, mi ehhez készítettük a ragut, de spagettivel is tökéletes.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =

hirdetés