Panna cotta vörösboros szilvamártással

A panna cotta jellegzetes olasz desszert, jelentése: főzött tejszín. Rendszerint gyümölcsökkel, mogyoróval, karamellel, csokoládéval, gyümölcsszósszal tálalják, de magában is finom.

Hozzávalók 4 személyre

5 dl édes tejszín

1 cs vaníliás cukor

8 dkg zselatin

ízlés szerint citromlé

A szilvamártáshoz

30-35 dkg szilva

4 dkg cukor

0,7 dl száraz vörösbor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Egy lábasban kb. 10 percig főzzük a cukorral elkevert tejszínt. Közben kevés vízzel elkeverjük a zselatint. Pár percig állni hagyjuk, majd tűzön felmelegítjük (ne forraljuk!).

A tejszínt lehűtjük, majd hozzákeverjük a zselatint, és 1,2 decis tálkákba adagoljuk. Hűtőbe tesszük 5-6 órára.

A mártás elkészítéséhez öntsük a hozzávalókat egy lábasba, majd főzzük nagyjából 10 percen át. Hűtsük le, majd turmixoljuk.

A panna cottát vegyük ki a hűtőből, pár pillanatra tegyük forró vízbe a tálkákat. Vágjuk körbe késsel, majd óvatosan fordítsuk ki a tálkákból, végül locsoljuk meg a szilvamártással.

GasztrostúdióVízi Orsolya receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =

hirdetés