Panna cotta vörösboros szilvamártással

hirdetés

A panna cotta jellegzetes olasz desszert, jelentése: főzött tejszín. Rendszerint gyümölcsökkel, mogyoróval, karamellel, csokoládéval, gyümölcsszósszal tálalják, de magában is finom.

Hozzávalók 4 személyre

5 dl édes tejszín

1 cs vaníliás cukor

8 dkg zselatin

ízlés szerint citromlé

A szilvamártáshoz

30-35 dkg szilva

4 dkg cukor

0,7 dl száraz vörösbor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Egy lábasban kb. 10 percig főzzük a cukorral elkevert tejszínt. Közben kevés vízzel elkeverjük a zselatint. Pár percig állni hagyjuk, majd tűzön felmelegítjük (ne forraljuk!).

A tejszínt lehűtjük, majd hozzákeverjük a zselatint, és 1,2 decis tálkákba adagoljuk. Hűtőbe tesszük 5-6 órára.

A mártás elkészítéséhez öntsük a hozzávalókat egy lábasba, majd főzzük nagyjából 10 percen át. Hűtsük le, majd turmixoljuk.

A panna cottát vegyük ki a hűtőből, pár pillanatra tegyük forró vízbe a tálkákat. Vágjuk körbe késsel, majd óvatosan fordítsuk ki a tálkákból, végül locsoljuk meg a szilvamártással.

GasztrostúdióVízi Orsolya receptje

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás