Panna cotta vörösboros szilvamártással
A panna cotta jellegzetes olasz desszert, jelentése: főzött tejszín. Rendszerint gyümölcsökkel, mogyoróval, karamellel, csokoládéval, gyümölcsszósszal tálalják, de magában is finom.
Hozzávalók 4 személyre
5 dl édes tejszín
1 cs vaníliás cukor
8 dkg zselatin
ízlés szerint citromlé
A szilvamártáshoz
30-35 dkg szilva
4 dkg cukor
0,7 dl száraz vörösbor
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
Egy lábasban kb. 10 percig főzzük a cukorral elkevert tejszínt. Közben kevés vízzel elkeverjük a zselatint. Pár percig állni hagyjuk, majd tűzön felmelegítjük (ne forraljuk!).
A tejszínt lehűtjük, majd hozzákeverjük a zselatint, és 1,2 decis tálkákba adagoljuk. Hűtőbe tesszük 5-6 órára.
A mártás elkészítéséhez öntsük a hozzávalókat egy lábasba, majd főzzük nagyjából 10 percen át. Hűtsük le, majd turmixoljuk.
A panna cottát vegyük ki a hűtőből, pár pillanatra tegyük forró vízbe a tálkákat. Vágjuk körbe késsel, majd óvatosan fordítsuk ki a tálkákból, végül locsoljuk meg a szilvamártással.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.