Könnyű mediterrán falatok: így készül a caprese saláta
Ennek a könnyű, ízletes salátának paradicsom, mozzarella és bazsalikom az alapja, valójában ez a három összetevő alkotja az olajok, bazsalikom ecet és a fűszerek mellett. A Capri szigetről származó saláta különböző változatokban készül, a mozzarella típusától és a paradicsomfajtától függően. Az eredeti saláta az olasz trikolór színeit idézi, ezért hagyományosan piros paradicsomot használnak fel hozzá, persze az alaprecept gazdagítható, variálható.
A caprese saláta jellegzetes mediterrán étel, gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
250 g koktélparadicsom
250 g mozzarella
friss bazsalikom levelek
extra szűz olívaolaj
balzsamecet (elhagyható)
só, bors
Elkészítés
A paradicsomot és a mozzarellát vágjuk ketté vagy negyedeljük. Halmozzuk őket egy sikérebb tálba. Szórjuk meg a friss bazsalikom levelekkel, végül locsoljuk meg olívaolajjal, balzsamecettel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A caprese saláta kiváló minőségű alapanyagokat igényel, hogy a legjobban érvényesülhessenek az ízek. Ez a saláta remek példa az olasz konyha alapelvére: a kevesebb néha több!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.