Gnocchi olaszos paradicsommártással
Az olasz konyha egyik népszerű étele, a gnocchi voltaképpen nem más, mint apró burgonyagombócokból álló tésztaétel. Konyhakészen is kapható. Előnye, hogy ízletes szószokkal variálható. A mediterrán ízvilágú paradicsomos változatot ismertetjük.
Hozzávalók 2-3 főre
400 g paradicsomkonzerv
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl víz
1 tk bazsalikom
1 tk oregánó
só, bors
50 g finomra reszelt parmezánsajt
500 g gnocchi
Elkészítés
Egy serpenyőbe öntsük az olajat és tegyük mellé a vajat, majd meleítsük meg közepes hőfokon. Amint felmelegszik, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és dinszteljük kb. 1 percig. Ezután öntsük hozzá a paradicsomkonzervet és a -pürét, a vizet, a fűszereket és keverjük össze.
Pár percig főzzük, majd keverjük hozzá a konyhakész gnocchit.
Főzzük 8-10 percig, közben kevergessük meg időnként.
A gnocchi megpuhul és átveszi a szósz kellemes fűszeres ízvilágát.
Tálaláskor szórjuk meg friss, apróra vágott bazsalikommal (elhagyható) és parmezán sajttal.
Tartalmas, laktató egytálétel.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.