Pogácsa glutén-, laktóz- és tojásmentesen

A receptet liszt-, tej- és tojásérzékenyek számára ajánljuk. A pogácsa hagyományos módon is elkészíthető, ez esetben a Nutri-free mix per Pane liszt helyett búza finomlisztet használjunk, a laktózmentes tejtermékek tehéntejet, vajat vagy margarint, tejfölt.

Hozzávalók

1/2 kg Nutri-free mix Per Pane gluténmentes kenyérliszt + dagasztáskor nekem még 3 kanállal felvett a tészta

2,5 dkg friss élesztő

130 ml laktózmentes tej

1 tk cukor

25 dkg LIGA margarin (vagy laktózmentes vaj)

250 gramm laktózmentes tejföl – kb. 220 gramm kell a tésztához, a többi a kenéshez

18 dkg reszelt trappista sajt – ebből kb. 14 dkg kell a tésztához, a többi a szóráshoz

1/2 ek só

Elkészítés

Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom. A vajat apró kockákra vágom, a sajtot lereszelem, a lisztben elkeverem a sót. Amikor felfutott az élesztő, hozzáöntöm a többihez és bedagasztom a tésztát dagasztógép segítségével.

Dagasztás után 1 órán át letakarva pihentetem a tésztát, majd nagyjából egy-másfél centi vastagságra nyújtom, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

A pogácsák tetejét vékonyan megkenem tejföllel, majd megszórom reszelt sajttal.

Előmelegített 180 fokos sütőben 25-28 perc alatt középső rácson készre sütöm.

Recept: Hidi Marika Malena konyhája

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + tizenkilenc =

hirdetés