Cukkinis-csirkehúsos rakott palacsinta
Tartalmas és ízletes egytálétel.
Hozzávalók
10 db palacsinta
20 dkg csirkemell filé
1 közepes cukkini (kb. 30-40 dkg)
20 dkg füstölt sajt
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
2,5 dl tejföl
só, bors, bazsalikom
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
Egy deci tejfölt keverjünk össze két tojással, ízlés szerint sózzuk. Egy deci tejfölt keverjünk össze a reszelt sajt kb. 2/3-ával.
A megpucolt vöröshagymákat vágjuk karikára, kevés olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a felkarikázott cukkinit. Ízesítsük: sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt pároljuk.
A csirkemellet vágjuk csíkokra, kevés olajon süssük meg, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítsük.
Jöhet a rétegezés! Jénai tálban, kerámia sütőtálban, tepsiben egyaránt elkészíthető. Két palacsintával béleljük ki a sütőedény alját, kenjük meg 2-3 evőkanál tojásos tejföllel, majd tegyünk rá egy palacsintát, arra a cukkini felét. Újabb palacsinta, majd 2-3 evőkanál tojásos tejföl, palacsinta, csirkemell réteg. A húsra kanalazzuk a sajtos tejfölt, majd borítsuk be palacsintával, kenjük meg 2-3 evőkanál tojásos tejföllel. Folytassuk a rétegezést: palacsinta, cukkini, palacsinta, 2-3 evőkanál tojásos tejföl, 2 palacsinta, a tetejére pedig a maradék tejföl és reszelt sajt kerüljön.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük, amíg a sajt szépen megpirul.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük.
Fotók, recept: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.