Cukkinis-csirkehúsos rakott palacsinta

Tartalmas és ízletes egytálétel.

Hozzávalók

10 db palacsinta

20 dkg csirkemell filé

1 közepes cukkini (kb. 30-40 dkg)

20 dkg füstölt sajt

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 tojás

2,5 dl tejföl

só, bors, bazsalikom

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Egy deci tejfölt keverjünk össze két tojással, ízlés szerint sózzuk. Egy deci tejfölt keverjünk össze a reszelt sajt kb. 2/3-ával.

A megpucolt vöröshagymákat vágjuk karikára, kevés olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a felkarikázott cukkinit. Ízesítsük: sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt pároljuk.

A csirkemellet vágjuk csíkokra, kevés olajon süssük meg, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítsük.

Jöhet a rétegezés! Jénai tálban, kerámia sütőtálban, tepsiben egyaránt elkészíthető. Két palacsintával béleljük ki a sütőedény alját, kenjük meg 2-3 evőkanál tojásos tejföllel, majd tegyünk rá egy palacsintát, arra a cukkini felét. Újabb palacsinta, majd 2-3 evőkanál tojásos tejföl, palacsinta, csirkemell réteg. A húsra kanalazzuk a sajtos tejfölt, majd borítsuk be palacsintával, kenjük meg 2-3 evőkanál tojásos tejföllel. Folytassuk a rétegezést: palacsinta, cukkini, palacsinta, 2-3 evőkanál tojásos tejföl, 2 palacsinta, a tetejére pedig a maradék tejföl és reszelt sajt kerüljön.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük, amíg a sajt szépen megpirul.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük.

Fotók, recept: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 15 =

hirdetés