Vitamindús, alacsony zsírtartalmú zöldfűszeres szendvicskrémek
A (zsíros, adalékanyagokat tartalmazó) bolti sajtkrémek, vajkrémek helyett érdemes házilag, friss összetevőkből készíteni ízletes és egészséges szendvicskrémeket. Ezek a változatok mérsékelt zsírtartalmúak, bővelkednek ásványi anyagokban, vitaminban. Ajánljuk friss kenyérhez, pirítósra, szendvicsbe, puffasztott rizs- vagy búzaszeletre, abonettre.
Zöldfűszeres krémtúró
Hozzávalók kis tálnyi mennyiséghez
5 dkg tehéntúró
5 dkg juhtúró
fél pohár görög joghurt (kis poharas)
1 gerezd zúzott fokhagyma
snidling apróra vágva
friss oregánó apróra vágva (kb. teáskanálnyi mennyiség)
só
A hozzávalókat tegyük közepes keverőtálba, majd botmixerrel keverjük krémesre.
Gyömbéres avokádókrém
Hozzávalók kis tálnyi mennyiséghez
1 puha avokádó felkockázva
1 centi hámozott, reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
fél pohár görög joghurt (kis poharas)
fél citrom vagy lime leve
1 kisebb lilahagyma apróra vágva
(aki csípősen szereti: csipetnyi szárított chili)
só, bors
friss, apróra vágott oregánó
friss, apróra vágott snidling
A hozzávalókat tegyük közepes keverőtálba, majd botmixerrel keverjük krémesre.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.