Töltött gomba zelleres krumplipürével
Hajnalka szerdánként vegetáriánusoknak ajánl finomságokat az Életszépítők Magazinon. Húsmentes főételeit nemcsak azért merjük bátran ajánlani, mert Hajnalka asztaláról valók, vagyis kipróbált receptek, hanem azért is, mert Hajni maga is vegetáriánus, így jól tudja, mit mivel érdemes párosítani, illetve hogyan célszerű fűszerezni, hogy az étel ne csak laktató, hanem különleges, ízletes legyen. Húsimádók is kipróbálhatják egy-egy receptjét!
Hozzávalók (3 adaghoz)
A töltött gombához
6 nagy csiperke
6 szelet padlizsán
12 szelet paradicsom
6 szelet füstölt mozzarella sajt
1 kocka (medvehagymás) tofu
juhtúró
1 tojás
kevés olaj, só, bors, kurkuma, Erős Pista
A krumplipüréhez
1 kis zellergumó
5 közepes burgonya
50 g vaj
kevés tej
só
apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés
A tofut villával összenyomkodom, elkeverem benne a juhtúrót és a tojást. Sóval, borssal, kurkumával, Erős Pistával ízesítem, majd megtöltöm a megpucolt gombát.
Pár csepp olajat öntök egy tűzálló tálba, sóval, borssal ízesítem. A padlizsánkarikákat megforgatom az olajban, és egymás mellé helyezem őket. Erre jön 1-1 karika paradicsom, majd a töltött gomba, 1-1 szelet mozzarella sajt és a legtetején egy újabb karika paradicsom.
Közepes hőfokon (175°C) letakarva sütöm, míg kissé megpuhul a gomba, majd leveszem a fóliát és hagyom, hogy kissé megolvadjon a sajt és megsüljön a paradicsom.
Közben sós vízben megfőzöm a kockára vágott zellert és a burgonyát. Amikor megpuhult, leöntöm a vizet, a zöldségeket összetöröm, vajjal, tejjel teszem krémesebbé, és petrezselyemzölddel díszítem.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.