Wokban sült currys-gyömbéres csirke párolt zöldségekkel, bulgurral

hirdetés

Ennek az ételnek nincs hivatalos neve, mindent bele egytálétel, konyhai rögtönzés alapján készült. Gyakran készítek hasonlót, mindig más zöldségeket használok fel hozzá, a fűszerezésen azonban nem változtatok. A curry, friss gyömbér, fokhagyma, chili, nem maradhat ki belőle. Gyorsan elkészül, azoknak ajánlom, akik szeretik a fűszeres, keleti ízvilágú ételeket. Minél színesebb, annál szebb és ízletesebb. Többnyire bulgurt tálalok mellé, de köret nélkül is fogyasztható. Wokban készítem, de nagyobb serpenyőben is megsüthető.
Hozzávalók családi adaghoz

fél csirkemell felkockázva 

3 zúzott (vagy reszelt) fokhagyma

hüvelykujjnyi reszelt gyömbér

1 közepes kápia paprika csíkokra vágva

1 zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva

bögrényi zöldborsó (mirelit)

2 közepes szárzeller kockára szeletelve

1 paradicsom felkockázva

1 ek szezámmag

1 ek napraforgómag

3 ek olívaolaj

fűszerek: őrölt curry, őrölt kardamom, kurkuma, őrölt kömény, fekete bors, szárított chili paprika – ízlés szerint

(felhasználható még hozzá vékonyra gyalult sárgarépa, apró rózsáira szedett brokkoli és/vagy karfiol)

Elkészítés

Olívaolajban pirítom a sózott csirkemellet a reszelt gyömbérrel és a fokhagymával együtt, ha a hús kifehéredett, hozzáadom a fűszereket majd a zöldségeket és a magokat (a szezámmag és a napraforgómag megpirítható előtte, de ez a művelet el is hagyható). Összekeverem és 5-8 percig fakanállal forgatva sütöm. A wokban hamarabb elkészülnek az ételek. Arra figyelek, hogy a zöldségek frissek, ropogósak maradjanak. 

Egy pohár bulgurt két pohár sós forró vízben megfőzök. Felforralom a vizet, hozzáadom a bulgurt, majd 1-2 perc forralás után a tűzről levéve fedő alatt hagyom puhára párolódni (kb. 10 perc alatt megpuhul).

 

hirdetés

Mesterházy Mónika

főszerkesztő

2012-ben indítottam el az Életszépítőket, saját kedvtelésre. Eleinte csak a Facebookon létezett, majd 2013-ban magazin született belőle. Nem mindig volt könnyű kitartani mellette, de a hitem valahogy mindig továbbvitte. Hálás vagyok mindazoknak, akik ebben jó szívvel, hozzáértőn segítettek. 2017. októberétől Szépítők Magazinként megy tovább. A lényeg nem változik: vagyunk, akik voltunk „Életszépítőkként”, azt adjuk továbbra is, amit hűséges Olvasóink megszoktak, s talán el is várnak tőlünk. Végzettségem szerint szociális munkás, mentálhigiénés szakember vagyok, újságíró, kiadványszerkesztő, intézményi kommunikátor. Papírok, szakmák, szerepek... Anya vagyok, társ, és ebben szeretnék igazán jó lenni.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás