Wokban sült currys-gyömbéres csirke párolt zöldségekkel, bulgurral

Ennek az ételnek nincs hivatalos neve, mindent bele egytálétel, konyhai rögtönzés alapján készült. Gyakran készítek hasonlót, mindig más zöldségeket használok fel hozzá, a fűszerezésen azonban nem változtatok. A curry, friss gyömbér, fokhagyma, chili, nem maradhat ki belőle. Gyorsan elkészül, azoknak ajánlom, akik szeretik a fűszeres, keleti ízvilágú ételeket. Minél színesebb, annál szebb és ízletesebb. Többnyire bulgurt tálalok mellé, de köret nélkül is fogyasztható. Wokban készítem, de nagyobb serpenyőben is megsüthető.
Hozzávalók családi adaghoz

fél csirkemell felkockázva 

3 zúzott (vagy reszelt) fokhagyma

hüvelykujjnyi reszelt gyömbér

1 közepes kápia paprika csíkokra vágva

1 zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva

bögrényi zöldborsó (mirelit)

2 közepes szárzeller kockára szeletelve

1 paradicsom felkockázva

1 ek szezámmag

1 ek napraforgómag

3 ek olívaolaj

fűszerek: őrölt curry, őrölt kardamom, kurkuma, őrölt kömény, fekete bors, szárított chili paprika – ízlés szerint

(felhasználható még hozzá vékonyra gyalult sárgarépa, apró rózsáira szedett brokkoli és/vagy karfiol)

Elkészítés

Olívaolajban pirítom a sózott csirkemellet a reszelt gyömbérrel és a fokhagymával együtt, ha a hús kifehéredett, hozzáadom a fűszereket majd a zöldségeket és a magokat (a szezámmag és a napraforgómag megpirítható előtte, de ez a művelet el is hagyható). Összekeverem és 5-8 percig fakanállal forgatva sütöm. A wokban hamarabb elkészülnek az ételek. Arra figyelek, hogy a zöldségek frissek, ropogósak maradjanak. 

Egy pohár bulgurt két pohár sós forró vízben megfőzök. Felforralom a vizet, hozzáadom a bulgurt, majd 1-2 perc forralás után a tűzről levéve fedő alatt hagyom puhára párolódni (kb. 10 perc alatt megpuhul).

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − kettő =

hirdetés