Sajtos linzer

hirdetés

hirdetés

Ezúttal egy közel 80 éves receptet ajánlok, ellenállhatatlan nass. Nincs benne élesztő, a tojásból csak a sárgáját használjuk fel hozzá. Zárt dobozban napokig eláll.

Hozzávalók

50 dkg sima liszt

30 dkg teavaj

6 tojás sárgája

1,5 dl tejszín

12 dkg reszelt sajt

1 evőkanál só

Elkészítés

A titka, hogy a hozzávalókat szó szerint gyorsan gyúrjuk össze. Ha összeállt a tészta, hidegre tesszük pihenni.

Egy-két óra múlva kétszer kinyújtjuk, összehajtogatjuk és sütésig a hűtőbe tesszük – fontos, hogy hideg tésztával dolgozzunk.

Sütés előtt egy centi vastagra kinyújtjuk, különböző formákat vágunk, szúrunk ki belőle. Derelyevágót is használhatunk – én így tettem. Tojással kenjük meg a kiszúrt linzereket, majd 180 fokon előmelegített sütőben süssük meg; 8-10 perc alatt pirosra sül.

Tippek: sütés előtt, miután megkentük tojással, a tésztát megszórhatjuk mákkal, köménymaggal, reszelt sajttal vagy szezám maggal.

Recept: Árvai Erika

 

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás