Sajtos linzer

Ezúttal egy közel 80 éves receptet ajánlok, ellenállhatatlan nass. Nincs benne élesztő, a tojásból csak a sárgáját használjuk fel hozzá. Zárt dobozban napokig eláll.

Hozzávalók

50 dkg sima liszt

30 dkg teavaj

6 tojás sárgája

1,5 dl tejszín

12 dkg reszelt sajt

1 evőkanál só

Elkészítés

A titka, hogy a hozzávalókat szó szerint gyorsan gyúrjuk össze. Ha összeállt a tészta, hidegre tesszük pihenni.

Egy-két óra múlva kétszer kinyújtjuk, összehajtogatjuk és sütésig a hűtőbe tesszük – fontos, hogy hideg tésztával dolgozzunk.

Sütés előtt egy centi vastagra kinyújtjuk, különböző formákat vágunk, szúrunk ki belőle. Derelyevágót is használhatunk – én így tettem. Tojással kenjük meg a kiszúrt linzereket, majd 180 fokon előmelegített sütőben süssük meg; 8-10 perc alatt pirosra sül.

Tippek: sütés előtt, miután megkentük tojással, a tésztát megszórhatjuk mákkal, köménymaggal, reszelt sajttal vagy szezám maggal.

Recept: Árvai Erika

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + 19 =

hirdetés