Keleti fűszerezésű zöldséges bulgur, ahogy szerkesztőnk készíti
Wokban vagy nagyobb serpenyőben húsz perc alatt elkészül. Szerkesztőnk egyik kedvence – keleti fűszerezésű, a gyömbér miatt enyhén csípős, laktató és egészséges egytálétel, csirkemellel dúsítható. Köretként is kínálhatjuk.
Hozzávalók két személyre
1 szeletelt póréhagyma
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
2 cm friss hámozott gyömbér apróra reszelve
1 nagyobb sárgarépa vékonyra szeletelve (célszerű zöldséghámozóval szeletelni)
fél karalábé felkockázva vagy gyalulva
fél csomag petrezselyemzöld apróra vágva
1 mk őrölt curry
1/2 mk kurkuma
1-2 csipet őrölt kardamom
1 bögre (2 dl) bulgur
2 bögre hideg víz
só, bors ízlés szerint
2-3 ek olívaolaj
fél csirkemell apróra kockázva (elhagyható)
Elkészítés
Az olívaolajat öntsük a wokba vagy a serpenyőbe, majd keverjük bele a hagymákat és a friss gyömbért. Közepes hőfokon 1-2 percig dinszteljük, majd adjuk hozzá a fűszereket, a curry-t, a kurkumát, a kardamomot, végül keverjük bele a szeletelt zöldségeket és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk. Ha csirkehúst is tennénk bele, a zöldségekkel együtt pároljuk fedő alatt pár percig, majd kissé pirítsuk le.
Öntsük bele a bulgurt, keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel és takaréklángon fedő alatt pároljuk kb. 15 percig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.