Keleti fűszerezésű zöldséges bulgur, ahogy szerkesztőnk készíti

Wokban vagy nagyobb serpenyőben húsz perc alatt elkészül. Szerkesztőnk egyik kedvence – keleti fűszerezésű, a gyömbér miatt enyhén csípős, laktató és egészséges egytálétel, csirkemellel dúsítható. Köretként is kínálhatjuk. 

Hozzávalók két személyre

1 szeletelt póréhagyma 

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

2 cm friss hámozott gyömbér apróra reszelve

1 nagyobb sárgarépa vékonyra szeletelve (célszerű zöldséghámozóval szeletelni)

fél karalábé felkockázva vagy gyalulva

fél csomag petrezselyemzöld apróra vágva

1 mk őrölt curry

1/2 mk kurkuma

1-2 csipet őrölt kardamom

1 bögre (2 dl) bulgur

2 bögre hideg víz

só, bors ízlés szerint

2-3 ek olívaolaj

fél csirkemell apróra kockázva (elhagyható)

Elkészítés

Az olívaolajat öntsük a wokba vagy a serpenyőbe, majd keverjük bele a hagymákat és a friss gyömbért. Közepes hőfokon 1-2 percig dinszteljük, majd adjuk hozzá a fűszereket, a curry-t, a kurkumát, a kardamomot, végül keverjük bele a szeletelt zöldségeket és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk. Ha csirkehúst is tennénk bele, a zöldségekkel együtt pároljuk fedő alatt pár percig, majd kissé pirítsuk le.

Öntsük bele a bulgurt, keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel és takaréklángon fedő alatt pároljuk kb. 15 percig.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =

hirdetés