Gyors, finom vacsora: baconbe göngyölt újburgonya

Gyorsan összedobható, laktató vacsora, s nem utolsó sorban nagyon ízletes. Nem igényel különösebb főzőtudományt sem.

Hozzávalók

6-8 db újburgonya héjában megfőzve

20 dkg bacon (burgonyánként egy szelet)

reszelt sajt

kevés olívaolaj

bors

1 kk szárított kakukkfű

1 kk friss petrezselyem zöldje aprítva

Elkészítés

A héjában megfőzött burgonyákra egy-egy szelet bacont tekerünk. Tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk a zöldfűszerrel összekevert reszelt sajttal.

Előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt, szép pirosra sütjük. Tálaláskor vajat és tejfölt kínálunk mellé.

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

hirdetés