Gyors, finom vacsora: baconbe göngyölt újburgonya
Gyorsan összedobható, laktató vacsora, s nem utolsó sorban nagyon ízletes. Nem igényel különösebb főzőtudományt sem.
Hozzávalók
6-8 db újburgonya héjában megfőzve
20 dkg bacon (burgonyánként egy szelet)
reszelt sajt
kevés olívaolaj
bors
1 kk szárított kakukkfű
1 kk friss petrezselyem zöldje aprítva
Elkészítés
A héjában megfőzött burgonyákra egy-egy szelet bacont tekerünk. Tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk a zöldfűszerrel összekevert reszelt sajttal.
Előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt, szép pirosra sütjük. Tálaláskor vajat és tejfölt kínálunk mellé.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.