Kagylós spagetti fűszeres paradicsommártásban. Olasz recept alapján

A kagylós tészta nem hiányozhat az olasz éttermek kínálatából, az ízesítést, fűszerezést tekintve majd’ minden régiónak van saját receptje. Az alábbi ízletes tésztaételt mirelit kagylóhúsból érdemes elkészíteni, így a konzervkagyló pácleve nem érződik ki, a gyorsfagyasztott kagylóhúsnak jobb az állaga, és szerintünk ízletesebb is.

Hozzávalók 4 személyre

35-40 dkg spagetti

50 dkg gyorsfagyasztott kagylóhús (lehet kevesebb is, mi felhasználtuk az egész zacskót, de kapható kisebb kiszerelésben is)

2 ek olívaolaj vagy wok olaj

4-5 gerezd zúzott fokhagyma (kevesebb is lehet)

1 kisebb vöröshagyma apróra vágva

2-3 centis reszelt gyömbér 

1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomlevél (vagy szárított)

1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemlevél (vagy szárított)

1 konzerv paradicsom (400 g)

só, bors ízlés szerint

1-2 ek citromlé

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel az olajat és lassú tűzön pároljuk meg a zúzott fokhagymát, a gyömbért és a vöröshagymát. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, borsozzuk, sózzuk, végül keverjük hozzá a kagylót és mérsékelt hőfokon fedő alatt pároljuk 8-10 percig. A végén adjuk hozzá a bazsalikomot és a petrezselyemzöldet. 

Közben egy nagy fazék, forrásban lévő sós vízben főzzük meg a spagettit (éppen csak puhára – al dante), majd ha megfőtt, keverjük össze a mártással.

Tálaláskor csepegtethetünk rá citromlevet, díszíthetjük bazsalikomlevéllel, paradicsommal.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + tizenhét =

hirdetés