Kagylós spagetti fűszeres paradicsommártásban. Olasz recept alapján
A kagylós tészta nem hiányozhat az olasz éttermek kínálatából, az ízesítést, fűszerezést tekintve majd’ minden régiónak van saját receptje. Az alábbi ízletes tésztaételt mirelit kagylóhúsból érdemes elkészíteni, így a konzervkagyló pácleve nem érződik ki, a gyorsfagyasztott kagylóhúsnak jobb az állaga, és szerintünk ízletesebb is.
Hozzávalók 4 személyre
35-40 dkg spagetti
50 dkg gyorsfagyasztott kagylóhús (lehet kevesebb is, mi felhasználtuk az egész zacskót, de kapható kisebb kiszerelésben is)
2 ek olívaolaj vagy wok olaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma (kevesebb is lehet)
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
2-3 centis reszelt gyömbér
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomlevél (vagy szárított)
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemlevél (vagy szárított)
1 konzerv paradicsom (400 g)
só, bors ízlés szerint
1-2 ek citromlé
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel az olajat és lassú tűzön pároljuk meg a zúzott fokhagymát, a gyömbért és a vöröshagymát. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, borsozzuk, sózzuk, végül keverjük hozzá a kagylót és mérsékelt hőfokon fedő alatt pároljuk 8-10 percig. A végén adjuk hozzá a bazsalikomot és a petrezselyemzöldet.
Közben egy nagy fazék, forrásban lévő sós vízben főzzük meg a spagettit (éppen csak puhára – al dante), majd ha megfőtt, keverjük össze a mártással.
Tálaláskor csepegtethetünk rá citromlevet, díszíthetjük bazsalikomlevéllel, paradicsommal.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.